The Ultimate Thompson Okanagan Road Trip ➤ Backroad Mapbooks

The Ultimate Thompson Okanagan Road Trip ➤ Backroad Mapbooks

Januar 28, 2023 0 Von admin

Η περιοχή Thompson-Okanagan της Βρετανικής Κολομβίας είναι ένας εντυπωσιακός προορισμός εξερεύνησης. Από το ράντσο λιβάδι στο νότο, μέσα από τις μεγάλες λίμνες αναψυχής Kelowna και Salmon Arm, μέχρι τους τεράστιους καταρράκτες, τα παλιά δάση και τα απόκρημνα βουνά στο βορρά, υπάρχουν τοπία και περιπέτειες που ταιριάζουν στα γούστα όλων.

Εθνική οδός Coquihalla

Η Coquihalla στο Kamloops

Βρίσκεται στη νότια-κεντρική περιοχή της επαρχίας, υπάρχουν πολλοί δρόμοι που διασχίζουν το Thompson-Okanagan, αλλά για αυτό το ταξίδι, το οδικό ταξίδι ξεκινά από την Hope. Αυτή η μικρή κοινότητα βρίσκεται περίπου δύο ώρες ανατολικά του κέντρου του Βανκούβερ και είναι ένας κόμβος για τρεις μεγάλες διαδρομές, τον αυτοκινητόδρομο 1, τον αυτοκινητόδρομο 5 και τον αυτοκινητόδρομο 3, που όλα συγκλίνουν εδώ και οδηγούν ανατολικά.

Ανεβαίνοντας τον αυτοκινητόδρομο 5, γνωστό και ως Coquihalla (της φήμης Highway Thru Hell), η πρώτη μας στάση είναι στην περιοχή αναψυχής Coquihalla Summit. Αυτή η περιοχή δημιουργήθηκε για να προστατεύσει το τοπίο της ξηρής ζώνης Coast-Cascade και να προσφέρει ένα εξαιρετικό σημείο για να τεντωθεί μετά την οδήγηση από το Βανκούβερ. Ανάλογα με το πόσο καιρό θέλετε να σταματήσετε, υπάρχουν πολλά υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας που θα βρείτε εδώ. Οι πιο σύντομες πεζοπορίες περιλαμβάνουν το μονοπάτι Falls Lake Trail μήκους 1,5 χιλιομέτρου που οδηγεί σε μια γραφική ορεινή λίμνη από την Έξοδο 221 ή ταξιδέψτε λίγο πιο μακριά και επισκεφθείτε τη Λίμνη Little Douglas, η οποία βρίσκεται επίσης στη σκιά των πανύψηλων βουνών. Ρουστίκ κάμπινγκ είναι δυνατό και στις δύο λίμνες για όσους έχουν τέτοια κλίση.

Το Coquihalla συνεχίζει βόρεια μέσω Merritt στο Kamloops. Όσοι ασχολούνται με την αρχιτεκτονική θα απολαύσουν την περιήγηση με τα πόδια Merritt Heritage, η οποία επισκέπτεται πάνω από δώδεκα ιστορικές τοποθεσίες. Πάρτε έναν χάρτη στο Baillie House στην οδό Voght 2202. Είναι επίσης δυνατό να παραλάβετε τον πολύ πιο ήσυχο αυτοκινητόδρομο 5Α που οδηγεί μέσα από το ράντσο και τους ανέμους πέρα ​​από μια σειρά από όμορφες λίμνες, καθώς κατευθύνεται βόρεια προς το Kamloops. Στην πορεία, υπάρχουν κάποιες δομές των αρχών του 1900 που μπορούν να εντοπιστούν στους πρόποδες της λίμνης Nicola και της Quilchena.

Το Kamloops διαθέτει ένα τοπίο σαν έρημο με ανοιχτά λιβάδια, πευκοδάση Ponderosa, φαράγγια από ψαμμίτη και λαξευμένα κουκούλα. Πολλά μονοπάτια ανεβαίνουν και διασχίζουν τους λόφους γύρω από την πόλη για πεζοπόρους και ποδηλάτες βουνού να εξερευνήσουν. Η κοινότητα μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά μουσεία και το BC Wildlife Park (bcwildlife.org), ένα κέντρο αποκατάστασης που φιλοξενεί πάνω από 200 ζώα και 65 είδη ιθαγενών της Βρετανικής Κολομβίας. Δυτικά της πόλης, έξω από τον αυτοκινητόδρομο 1, ένα σύντομο μονοπάτι 1,5 χλμ. οδηγεί σε ένα μοναδικό κουκούλα γνωστό ως Balancing Rock, ενώ μια πεζοπορία 2 χιλιομέτρων οδηγεί στα σπήλαια Savona, όπου υπάρχουν βραχώδεις σχηματισμοί γεμάτοι πράσινα οπάλια και αχάτες.

Η υπερπροσγείωση είναι ένα αναπτυσσόμενο τμήμα αναψυχής. Με απλά λόγια, αυτοί οι άνθρωποι ταξιδεύουν με πλήρως αυτόνομα οχήματα εκτός δρόμου, προσπαθώντας να εξερευνήσουν εκτός της πεπατημένης διαδρομής, όπου το ταξίδι και όχι ο προορισμός είναι πρωταρχικής σημασίας. Βόρεια του Kamloops, υπάρχει πληθώρα δρόμων υλοτομίας, εύκολα προσβάσιμοι από την Westsyde Road που οδηγεί δυτικά στο Tranquille Plateau. Πολλές μικρές λίμνες, ιδανικές για άγρια ​​κατασκήνωση ή ρουστίκ χώροι αναψυχής π.Χ. προσφέρουν ήσυχη μοναξιά και συνήθως κάποιο υπέροχο ψάρεμα πέστροφας.

Χάρτης Ευγενική προσφορά του Thompson Okanagan Backroad Mapbook

Γκρι Καταρράκτες

Από το Kamloops, απέχει 135 χλμ. βόρεια στον αυτοκινητόδρομο 5 μέσω του Little Fort, όπου υπάρχουν εντυπωσιακά ράφτινγκ στο λευκό νερό στον ποταμό North Thompson και στο Clearwater. Η κοινότητα είναι η πύλη στο επαρχιακό πάρκο Wells Grey και σε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες στην επαρχία. Όσοι επιθυμούν να κάνουν πεζοπορία μπορούν να πάρουν το μονοπάτι Clearwater River Trail ακριβώς από την πόλη που περνάει από το Triple Decker, το Candle Creek, το Kettle, το Spahats Creek και τους Moul Falls, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω μικρών μονοπατιών από το δρόμο που οδηγούν στο πάρκο. Το Roads οδηγεί στους εξαιρετικά δημοφιλείς καταρράκτες Helmcken καθώς και στους καταρράκτες Dawson, στο Bailey’s Chute και στο μονοπάτι για τους καταρράκτες Osprey. Προγραμματίστε μερικές μέρες για να δείτε όλα αυτά τα αξιοθέατα.

Helmcken Falls, Wells Gray Provincial Park

Απόβαση στη λίμνη Revelstoke

Φεύγοντας από το Clearwater, μπορείτε να κατευθυνθείτε βόρεια μέσω του Blue River, του Valemount και μέχρι το McBride, όλοι αξιόλογοι προορισμοί με υπέροχα μονοπάτια που σκαρφαλώνουν στα βουνά Cariboo και Monashee. Στα μισά του δρόμου μεταξύ των κοινοτήτων Valemount και McBride, ο Highway 16 κατευθύνεται ανατολικά στο Mount Robson Provincial Park και στο διάσημο Berg Lake Trail, όπου βρίσκεται μια άλλη σειρά γραφικών καταρρακτών. Για να κάνετε πεζοπορία σε αυτό το μονοπάτι, απαιτείται κράτηση εκ των προτέρων. Ωστόσο, εάν επιλέξατε να εξερευνήσετε αυτήν την περιοχή, σημαίνει είτε να επαναφέρετε τη διαδρομή σας πίσω στο Clearwater είτε να κάνετε μια μεγάλη θηλιά στην Αλμπέρτα. Περνώντας από τα εθνικά πάρκα Jasper, Banff και Yoho και πίσω στο π.Χ., μέσω των εθνικών πάρκων Glacier και Mount Revelstoke πριν εισέλθετε ξανά στην περιοχή Thompson-Okanagan. Τα Βραχώδη Όρη είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, αλλά ίσως ο καλύτερος προορισμός για τη δική του περιπέτεια (backroadmapbooks.com/products/the-ultimate-rocky-mountain-road-trip/).

Μιλώντας για οπισθοδρόμηση, όσοι δεν διαθέτουν τετρακίνηση μεγάλης απόστασης θα χρειαστεί επίσης να κατευθυνθούν πίσω στον αυτοκινητόδρομο 5 προς το Kamloops, αλλά οι προετοιμασμένοι υπερασπιστές έχουν την επιλογή να φύγουν από την πεπατημένη διαδρομή. Συνεχίζοντας ανατολικά στον αυτοκινητόδρομο 5 προς το Vavenby, οι δασικοί δρόμοι οδηγούν στην κορυφή της λίμνης Adams και μέσω του επαρχιακού πάρκου Momich Lake στο Seymour Arm. Κατευθυνόμενοι βόρεια στο Seymour-Ratchford FSR οδηγεί πάνω από το πάσο Pettipiece στις λίμνες Pettipiece και Parmater και από εδώ, ένα μονοπάτι υποστήριξης διακόπτη οδηγεί στις δυτικές όχθες της λίμνης Revelstoke. Διαθέτοντας απολύτως εκπληκτικό τοπίο, τόσο οι λίμνες Pettipiece όσο και οι λίμνες Parmater, προσφέρουν υπέροχο άγριο κάμπινγκ και φιλοξενούν νόστιμη πέστροφα ουράνιου τόξου.

Επιστρέφοντας πάνω από το Pettipiece Pass, οι υπερασπιστές μπορούν να πάρουν το North Fork Forest Service Road, ακολουθώντας τον νότια στον αυτοκινητόδρομο Trans-Canada στο Craigellachie. Ελέγξτε το Μνημείο Last Spike και την Κρεμαστή Γέφυρα Malakwa πριν φτάσετε στη λίμνη Sicamous και Shuswap. Σε αυτό το σημείο, πάρτε τον αυτοκινητόδρομο 97Α που κατευθύνεται νότια μέσω του Vernon και της Lake Country προς την Kelowna. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο backroads μπορούν να ταξιδέψουν ανατολικά στο Trans-Canada μετά την έξοδο από το North Fork FSR. Κατευθυνθείτε προς το Three Valley και πάρτε το Wap Lake FSR, το οποίο μετατρέπεται στο Three Valley FSR που οδηγεί στο Kingfisher. Από εδώ, ακολουθήστε το Mable Lake Road δυτικά προς το Enderby.

Στο Enderby, προγραμματίστε μια στάση στο Επαρχιακό Πάρκο Enderby Cliffs, όπου βρίσκονται τεράστιοι βράχοι ηφαιστειακών πετρωμάτων και τοποθεσιών απολιθωμάτων. Μια πεζοπορία με επιστροφή 6,5 χιλιομέτρων (4 μίλια) ανεβαίνει 700 μέτρα, περνώντας μια σειρά από γραφικά σημεία θέασης. Φεύγοντας από το πάρκο, στρίψτε νότια και κατευθυνθείτε προς την Kelowna.

Παραχώρηση του Εφαρμογή Χαρτών BRMB

Εξερευνώντας την Kelowna

Προγραμματίστε για λίγες μέρες στην Kelowna καθώς υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε. Στα νότια της πόλης, το πιο γραφικό και δημοφιλές τμήμα του σιδηροδρόμου Kettle Valley διέρχεται από το φαράγγι Myra, διασχίζοντας 18 γέφυρες τριγώνων και διασχίζοντας 2 σήραγγες. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και περάστε τη μέρα σας σε αυτό το απίστευτο τμήμα του σιδηροδρομικού μονοπατιού.

Kettle Valley Railway

Στη δυτική πλευρά της λίμνης Okanagan, μια σειρά από δρόμους υλοτόμησης οδηγούν μέσω της Μηχανοκίνητης Περιοχής Bear Creek. Ανεβείτε στο Terrace Mountain ή επισκεφτείτε το Christie Falls, ένα απόκοσμο σημείο, όπου μια πεζοπορία οδηγεί μέσα από άκαρπα δέντρα που έχουν εξουθενωθεί στους καταρράκτες. Τα σχοινιά επιτρέπουν την πρόσβαση στη βάση των καταρρακτών. Επαγγελματική συμβουλή: αν δείτε κρεμαστά σχοινιά στη βάση των καταρρακτών, προσέξτε για πτώση βράχων που προκαλούνται από ορειβάτες από πάνω.

Απόκοσμα νεκρά όρθια δέντρα στο Christie Falls

Βρίσκεται βόρεια της Kelowna, ακριβώς ανατολικά του Vernon έξω από την εθνική οδό 6, εξερευνήστε τα μονοπάτια Camel Hump και Eagle Crest Cliff Trails. Αλλά η πεζοπορία είναι μόνο μία από τις πολλές μεγάλες περιπέτειες που μπορείτε να απολαύσετε γύρω από την Kelowna. Το οροπέδιο του Αμπερντίν, το οποίο καλύπτει μια τεράστια έκταση γης σε μια περιοχή βορειοανατολικά της Kelowna και νοτιοανατολικά του Vernon, είναι διάσπαρτο με λίμνες, πολλές από τις οποίες είναι εφοδιασμένες με πέστροφα ουράνιου τόξου. Ή χαλαρώστε σε μία από τις πολλές παραλίες στις όχθες της λίμνης Okanagan και φροντίστε να επισκεφτείτε ένα από τα αμέτρητα οινοποιεία που είναι απλωμένα σε όλη την περιοχή.

Φεύγοντας από την Kelowna υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές. Θέλετε να κάνετε περισσότερη εξερεύνηση στη χώρα; Κατευθυνθείτε βόρεια προς το Βέρνον και ανατολικά κατά μήκος της εθνικής οδού 6 προς το Needles και προς τα κάτω στο Edgewood. Το Burrell Creek FSR κατευθύνεται νότια, φτάνοντας τελικά στο Grand Forks, αλλά πολλές παραφυάδες είναι ιδανικές για εξερεύνηση και άγρια ​​κατασκήνωση. Από το Grand Forks, κατευθυνθείτε δυτικά στον αυτοκινητόδρομο 3.

Χάρτης Ευγενική προσφορά του Thompson Okanagan Backroad Mapbook

Καθεδρικός ναός και επαρχιακά πάρκα EC Manning

Όσοι δεν ακολουθούν τη διαδρομή του backroad μπορούν να κατευθυνθούν νότια στον αυτοκινητόδρομο 97 μέσω του Peachland και του Penticton, επιλέγοντας τον αυτοκινητόδρομο 3Α προς τον Κερεμέο. Στα νοτιοδυτικά της κοινότητας βρίσκεται το Cathedral Provincial Park. Αυτό το πάρκο φιλοξενεί οδοντωτές βουνοκορφές, γαλάζιες λίμνες και αλπικά λιβάδια καλυμμένα με λουλούδια. Πολλά μονοπάτια πεζοπορίας οδηγούν στα βουνά με διαδρομές που κυμαίνονται από 2 χλμ. έως και 28 χλμ., που απαιτούν ολονύχτια πεζοπορία. Επαγγελματική συμβουλή: Σκεφτείτε μια επίσκεψη στα μέσα της εβδομάδας, καθώς αυτό είναι ένα πολύ απασχολημένο μέρος τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα.

Συνεχίζοντας δυτικά, ο αυτοκινητόδρομος 3 διέρχεται από το Hedley και πάνω στο Princeton και νότια στο EC Manning Provincial Park. Αυτή η περιοχή ήταν το σπίτι για βαριές εξορυκτικές εργασίες και πολλά μονοπάτια που τρέχουν από τον αυτοκινητόδρομο οδηγούν σε παλιές τοποθεσίες ορυχείων.

Στο Πρίνστον, οι επιβάτες μπορούν να κατευθυνθούν δυτικά μέσω του Coalmont και του Tulameen, επιλέγοντας δρόμους δασικών υπηρεσιών προς την Coquihalla και πίσω στην Hope. Όσοι συνεχίζουν στον αυτοκινητόδρομο 3 μπορούν να εξερευνήσουν τα πολλά υπέροχα μονοπάτια στο EC Manning, να ελέγξουν το κέντρο επισκεπτών ή να οδηγήσουν στο Blackwell Fire Lookout πριν επιστρέψουν στο Hope.

Cathedral Provincial Park

Αν και σύντομο, αυτό το οδικό ταξίδι υπογραμμίζει τις πολλές μοναδικές περιοχές που απλώνονται στο Thompson-Okanagan που αξίζει να εξερευνήσετε. Οι κωπηλάτες θα βρουν μερικές υπέροχες λίμνες και ποτάμια και 1.000 χιλιομέτρων παρασκηνίου περιμένουν τα ATV και τα snowmobilers. Η άγρια ​​ζωή αφθονεί και υπάρχουν εκατοντάδες τοποθεσίες αναψυχής στην ύπαιθρο, ιδανικές για τη δημιουργία μιας εκτεταμένης κατασκήνωσης, με τις περισσότερες σε λίμνες να προσφέρουν εξαιρετικό ψάρεμα.

Είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε την περιοχή Thompson-Okanagan; Αν ναι, πιάσε ένα Thompson Okanagan Backroad Mapbook και συνδεθείτε στο Εφαρμογή Χαρτών BRMB και χάρτης ιστού και ξεκινήστε να σχεδιάζετε την περιπέτειά σας. Και μην ξεχνάτε το Χάρτες GPS Backroad BC ή Thompson Okanagan Fishing Mapbook όταν είστε έτοιμοι να βγείτε στο δρόμο!