The Joy of Creativity – WIFE.org

The Joy of Creativity – WIFE.org

Januar 6, 2023 0 Von admin

«Η δημιουργικότητα είναι ο δρόμος προς τη φαντασία σου και η φαντασία σου είναι ο τόπος κάθε δυνατότητας»

-Ο Δρ. Barbara J. Fish

Καλώς ήρθατε στο The Joy of Creativity – ένα μέρος για να ηρεμήσετε το μυαλό σας, να ξεκουραστείτε την ψυχή σας και να επιδοθείτε σε κάποια δημιουργική αυτοφροντίδα, προσαρμοσμένη στις γυναίκες. Από ένα γρήγορο και βρώμικο, «πρέπει να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου» σε ένα πιο γρήγορο και βρώμικο, «πρέπει να ουρλιάξω αλλά δεν είναι κατάλληλο», έως ήπιες, προσεκτικές πρακτικές που μπορεί απλώς να οδηγήσουν σε κάτι όμορφο, είμαι εδώ για να προσφέρω απλές προτάσεις και παρεμβάσεις για να ηρεμήσουν τη γυναικεία ψυχή καθώς και να σας βοηθήσουν και να σας στηρίξουν στο να προχωρήσετε.

Γιατί; Αρχικά, η δημιουργικότητα άλλαξε τη ζωή μου. Ως καλλιτέχνης, συγγραφέας και ανερχόμενος θεραπευτής τέχνης, η δημιουργικότητα με στήριξε να ξεπεράσω δύο διαζύγια, να ξεπεράσω τις οικονομικές δυσκολίες και να ξεπεράσω τη θλίψη. Στον αντίθετο πόλο, με έχει εξυπηρετήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής: από το μεγάλωμα των παιδιών, τη βελτίωση των σχέσεών μου, την ευεξία, την ανταπόδοση και την ανακάλυψη του σκοπού μου.

Η δημιουργικότητα είναι επίσης αυτό που με οδήγησε στην Candace και την Ginita, ιδρυτές του WIFE.org., όπου προσφέρθηκα εθελοντικά, εργάστηκα και βοήθησα να οδηγήσω τη χρέωση του εργαστηρίου του δεύτερου Σαββάτου Διαζύγιο για σχεδόν έξι χρόνια. Αυτή η ιστορία θα αποθηκευτεί για άλλη ανάρτηση;.

Αυτό που ξέρω είναι το εξής: η δημιουργική ενασχόληση μπορεί να βοηθήσει και να ενημερώσει για τα πάντα. Παρέχει ανάπαυλα από τις προκλήσεις και μας υποστηρίζει στην ασφαλή επεξεργασία των συναισθημάτων μας. Μας καθοδηγεί στην εύρεση λύσεων. Η δημιουργικότητα μας δίνει την άδεια να γυρίσουμε πίσω το εσωτερικό ρολόι στην παιδική ηλικία και απλά να απολαύσουμε. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η επιστήμη είναι μέσα: η δημιουργικότητα και οι δημιουργικές πρακτικές έχουν αποδειχθεί ότι δημιουργούν α «καταρράκτης ενδορφινών, σεροτονίνης και ντοπαμίνης, των χημικών ουσιών του εγκεφάλου που επηρεάζουν την ευημερία μας», αυξανόμενα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης.

Μετάφραση? Η δημιουργικότητα με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος. Μας κάνει να νιώθουμε παιχνιδιάρικοι και παρόντες. Απελευθερώνει τον εγκέφαλό μας στην επίλυση προβλημάτων. Μας συνδέει με τη φαντασία μας, που στην κυριολεξία είναι «ο τόπος κάθε δυνατότητας».

Αν νομίζετε ότι δεν είστε δημιουργικοί, ξανασκεφτείτε το: από το ψήσιμο μέχρι το πλέξιμο μέχρι την κηπουρική ή το παιχνίδι με τα παιδιά μας, είμαστε όλοι δημιουργικοί.

Το μυαλό των παιδιών μας ήξερε ότι αυτό ήταν αλήθεια. Εάν μπείτε σε κάποια τάξη νηπιαγωγείου και ρωτήσετε, „Ποιος είναι καλλιτέχνης;“ είναι εγγυημένο ότι σχεδόν κάθε χέρι θα εκτοξευτεί στον αέρα. Το πρόβλημα είναι ότι, καθώς μεγαλώνουμε, γινόμαστε συνειδητοί του εαυτού μας – ανησυχούμε ότι «το δικό μας δεν είναι αρκετά καλό», ή χειρότερα, εμείς δεν είναι αρκετά καλές. Πολλοί από εμάς ανησυχούμε τόσο πολύ για το τι πιστεύουν οι άλλοι που χάνουμε τη σύνδεση με τα πιο πολύτιμα δώρα μας.

Αυτό το εγγενές ελατήριο ευεξίας μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια σε διαφορετικούς χρόνους, αλλά κυρίως, αυτή η μικρή σπίθα ιδιοφυΐας συγκρατείται. Αλλά διατηρήστε την πίστη: περιμένει να ξυπνήσει και να χρησιμοποιηθεί για να ωφελήσει τον εγκέφαλο, το σώμα και την ψυχή σας – ξεκινώντας από την πρόθεση.

Η πρόθεση είναι μια ισχυρή, παγκόσμια ενέργεια που είναι πάντα διαθέσιμη, ξεπερνά το χρόνο και μπορεί να μας υποστηρίξει στη δημιουργία της ζωής που επιθυμούμε. Έχει γραφτεί ατελείωτα από σοφούς, δάσκαλους και γκουρού εδώ και χιλιάδες χρόνια…επειδή λειτουργεί! Για αυτούς τους σκοπούς, η πρώτη σας πρόθεση μπορεί να είναι κάπως έτσι: Βάζω πρόθεση να ζήσω πιο δημιουργικά

Το να θέτεις μια πρόθεση σημαίνει να παίρνεις έναν ισχυρό σκοπό ή στόχο, να τον συγχωνεύεις με τη βαθύτατη αποφασιστικότητά σου, να τον τυλίγεις με εμπιστοσύνη και να τον αφήνεις να πάει… στα βάθη της δικής σου συνείδησης και στο Σύμπαν.

Όταν προσθέτετε μια δημιουργική πρακτική και ενσυνειδητότητα στο μείγμα και σωματικά φτιαχνω, κανω κάτι που αντιπροσωπεύει την πρόθεσή σας, εμπλέκετε το συνειδητό και το υποσυνείδητό σας με έναν σπλαχνικό τρόπο. Αυτή η πρακτική δείχνει στο Σύμπαν ότι είστε σοβαροί και έτοιμοι να δεχτείτε. Έχετε επίσης μια ισχυρή, οπτική υπενθύμιση της πρόθεσής σας να αγγίζετε, να αισθάνεστε και να «εμποτίζετε» καθημερινά.

Ο καθορισμός μιας πρόθεσης είναι μια απλή, ιερή και εορταστική διαδικασία: Μόλις γίνει, το ασυνείδητο και το συνειδητό μυαλό σας συνωμοτεί με το Σύμπαν, οδηγώντας τις ενέργειες και τις αποφάσεις σας προς αυτό που σκοπεύετε. Αυτές οι δυνάμεις πηγαίνουν επίσης να δουλέψουν εξαλείφοντας πράγματα που εμποδίζουν.

Σχετική άσκηση: Καθορισμός πρόθεσης