Paddling the Bowron Lakes – Ένας οδηγός Backroads για κανό και ψάρεμα στο Bowron Lake Canoe Circuit

Paddling the Bowron Lakes – Ένας οδηγός Backroads για κανό και ψάρεμα στο Bowron Lake Canoe Circuit

Januar 27, 2023 0 Von admin

Αναπαύεται σε ένα απομακρυσμένο τμήμα των βουνών Cariboo, το Λίμνες Bowron εδώ και καιρό προσελκύουν κωπηλάτες που αναζητούν τον τέλειο συνδυασμό κωπηλασίας, κατασκήνωσης, ψάρεμα και θέασης άγριας ζωής. Αν και γιορτάζεται ανάμεσα στους κωπηλάτες, το θρυλικό ταξίδι με κανό μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό για όσους δεν έχουν συνηθίσει σε εκτεταμένα ταξίδια στη λίμνη ή στην άγρια ​​φύση. Καλύπτοντας 118 χιλιόμετρα (73 μίλια), συμπεριλαμβανομένων 10 χιλιομέτρων (6,2 μίλια) πορειών, αυτό το κύκλωμα μπορεί να δοκιμάσει τη δύναμη οποιουδήποτε ατόμου σε εξωτερικούς χώρους.

Μεγάλες εκτάσεις ταξιδιών στη λίμνη, σε συνδυασμό με λίγα ορμητικά και γρήγορα ρεύματα στα τμήματα του ποταμού, ο απρόβλεπτος καιρός και η υλικοτεχνική υποστήριξη της συσκευασίας τροφίμων και προμηθειών για ένα πολυήμερο ταξίδι προσθέτουν μόνο στην πρόκληση. Ωστόσο, η αληθινή ανταμοιβή είναι η ειρηνική απόδραση στη φύση και το εκπληκτικό τοπίο που φαίνεται να αλλάζει σε κάθε γωνιά του Σιρκουί με κανό Bowron Lakes.


Ετοιμάσου!

Με επισκέπτες που έρχονται από μακριά και μακριά, έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα κρατήσεων για να βοηθήσει στον περιορισμό του αριθμού των κωπηλατόρων στη διαδρομή ανά πάσα στιγμή. Ως εκ τούτου, απαιτείται προηγμένος προγραμματισμός για τον χρόνο της επίσκεψής σας. Συνιστάται να αφήσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα για να κάνετε κουπί στη διαδρομή για να απολαύσετε πραγματικά την εμπειρία, να εξερευνήσετε πλαϊνά μονοπάτια και να αφήσετε αρκετό χρόνο για να στήσετε την κατασκήνωση κάθε βράδυ. Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, το ψάρεμα είναι καλύτερο και υπάρχουν λιγότερα σφάλματα, αλλά ο καιρός μπορεί να είναι πιο δροσερός και υγρός. Το καλοκαίρι θα έχει πιο ζεστό καιρό αλλά η διαδρομή θα είναι πιο πολυσύχναστη, τα ζωύφια πιο έντονα και το ψάρεμα πιο αργό. Αργότερα μέσα στο φθινόπωρο, θα δείτε μια επιστροφή του καλού ψαρέματος και λιγότερων ζωυφίων, μαζί με τις σχετικές ψυχρότερες και αμβλυντικές καιρικές συνθήκες.

Δεδομένης της απόστασης από τα περισσότερα μεγάλα κέντρα, συνιστάται να μείνετε στην περιοχή το προηγούμενο βράδυ. Το επαρχιακό πάρκο και Bowron Lake Lodge προσφέρουν κάμπινγκ, ενώ το Becker’s Lodge προσφέρει πιο εκλεπτυσμένα καταλύματα με στέγες. Πριν ξεκινήσετε, απαιτείται υποχρεωτικό βίντεο προσανατολισμού και check-in με το προσωπικό του πάρκου. Παρά τα όσα δημοσιεύονται στον ιστότοπο, το προσωπικό του πάρκου συνήθως εκτελεί τους προσανατολισμούς καθώς εμφανίζονται ομάδες, νωρίτερα από τις 9 π.μ. και τις 12 μ.μ. ώρες για τις οποίες μπορείτε να κάνετε κράτηση. Το βίντεο δίνει μια ωραία ιστορία του πάρκου, την τυπική προειδοποίηση για τις αρκούδες και τα τμήματα του ποταμού, μαζί με άλλα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν.

Ακολουθεί η ζύγιση. Δεδομένου ότι οι ταξιδιώτες δεν επιτρέπεται να έχουν περισσότερα από 28 κιλά (60 λίβρες) εξοπλισμό στο κανό τους κατά τη διάρκεια των μεταφορών, είναι σημαντικό να είναι ελαφρύ. Κρατήστε τα ρούχα και τα τρόφιμα στο ελάχιστο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος νερού και βάλτε τυχόν βαρύτερα αντικείμενα στο σακίδιό σας. Σημειώστε επίσης ότι δεν επιτρέπονται εμπορικά συσκευασμένα ποτά, οπότε αν θέλετε να φέρετε ένα ή δύο ποτά, φροντίστε να τα επανασυσκευάσετε.


– Λίμνη Bowron στη λίμνη Isaac

Το ταξίδι ξεκινά με μια σειρά από τρία εξαντλητικά λιμάνια, τα οποία φαινόταν να σκαρφαλώνουν περισσότερο από ό,τι κατέβαιναν. Το τρίτο είναι σίγουρα το χειρότερο του σετ, που καταλήγει σε έναν πεζόδρομο που είναι συχνά υποβρύχιος την άνοιξη και φιλοξενεί σμήνη από μοχθηρά κουνούπια. Με πλήρως φορτωμένα κανό, τραχιά και λασπωμένα μονοπάτια και τα προαναφερθέντα κουνούπια, το ταξίδι σίγουρα δίνει τον τόνο από νωρίς.

Εάν είστε σωματικά ικανοί (και ξεκινήσετε αρκετά νωρίς), συνιστάται να κάνετε κουπί κατευθείαν στο Δυτικό Βραχίονα του Isaac Lake. Αυτό θα διαρκέσει μια ολόκληρη μέρα. Εναλλακτικά, Λίμνη Indianpoint είναι ένας καλός προορισμός, καθώς υπάρχουν λίμνες και ιριδίζουσες πέστροφες για να πιάσετε, μαζί με μερικά ωραία κάμπινγκ, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυπόθητου καταφυγίου στο τοποθεσία 8. Όλοι οι ιστότοποι διαθέτουν κρύπτες αρκούδων, ώστε να μπορείτε να στοιβάζετε με ασφάλεια τρόφιμα και οποιαδήποτε άλλα αρωματικά αντικείμενα μακριά από όλα τα πλάσματα.


– Λίμνη Ισαάκ έως Λίμνη Λανέζι

Εκτείνεται τριάντα οκτώ χιλιόμετρα, Isaac Lake είναι μια μεγάλη – πολύ μεγάλη – λίμνη που θα απαιτήσει τουλάχιστον μια-δυο μέρες για να κωπηλατηθεί. Το ψάρεμα φαίνεται να είναι καλύτερο στα βόρεια και βορειοανατολικά άκρα της λίμνης. Υπάρχουν πολλές πέστροφες λιμνών στα 2,3+ κιλά (5+ λίβρες) και το περιστασιακό μεγάλο ουράνιο τόξο που θα εκπλήξει τους ψαράδες. Αυτό, σε συνδυασμό με μερικά πολύ ωραία κάμπινγκ και κάποιο υπέροχο ορεινό τοπίο ντυμένο με παγετώνες, κάνουν τον Isaac από μόνο του έναν εξαιρετικό προορισμό. Τα προτεινόμενα κάμπινγκ περιλαμβάνουν τοποθεσία 15 στο βόρειο άκρο κοντά Wolverine River και η θέση 29 που βρίσκεται επίσης στο βόρειο άκρο. Και τα δύο αθλητικά φιλόξενα καταφύγια για να στεγνώσουν τα εργαλεία και να συναντηθούν με άλλους κωπηλάτες.

Το τμήμα του νερού ανάμεσα στα δύο κάμπινγκ πιθανότατα θα διαρκέσει μια μέρα για να κωπηλατήσετε, οπότε σχεδιάστε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να ψαρέψετε στο βόρειο άκρο ή να θαυμάσετε το εκπληκτικό τοπίο. Εάν ανήκετε σε μεγαλύτερη ομάδα, φροντίστε να προγραμματίσετε τις μέρες σας με βάση το μέγεθος των διαθέσιμων κάμπινγκ. Τα μονά κανό ή αυτά που ταξιδεύουν σε ζευγάρια έχουν πολύ περισσότερες επιλογές στην επιλογή κάμπινγκ. Επίσης, να είστε σε εγρήγορση για να μαζέψουν ξύλα πριν τακτοποιηθούν για τη νύχτα.

Το νότιο άκρο της λίμνης Isaac οδηγεί στο επόμενο εμπόδιο, τα ορμητικά νερά ή τον αγωγό κατά μήκος του ποταμού Isaac. Αν και πολλοί τρομάζουν από αυτό το σύντομο τμήμα του λευκού νερού, νωρίτερα μέσα στο χρόνο είναι αρκετά εύκολο να τρέξουν και προσθέτουν λίγη έκρηξη αδρεναλίνης σε όσους κατακτούν τα ορμητικά νερά. Καθώς η στάθμη του ποταμού πέφτει, γίνονται αρκετά δύσκολα και θα πρέπει να μεταφερθούν κατά μήκος μιας ανώμαλης και ριζικής διαδρομής. Εάν επιλέξετε να τρέξετε αυτό το τμήμα του ποταμού, φροντίστε να μην χάσετε το επόμενο πακέτο σε πακέτο!

Ακολουθεί το κάπως καλύτερο portage ενός χιλιομέτρου που οδηγεί στο παρελθόν Isaac Falls. Αυτό το υποχρεωτικό portage προσφέρει ένα δύσκολο αλλά ικανοποιητικό παράπλευρο ταξίδι στους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Κάτω από τους καταρράκτες, το ποτάμι είναι πολύ πιο ήρεμο και σύντομα οδηγεί σε πιο εντυπωσιακό ορεινό τοπίο για το οποίο φημίζεται η διαδρομή. Ο Isaac τελικά ενώνεται με τον γεμάτο λάσπη ποταμό Cariboo και σε αυτό το σημείο, το ρεύμα ανεβάζει το ρυθμό του. Εκτός από το περιστασιακό σάρωθρο και το ρηχό τμήμα, δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα να γλιστρήσετε στον ποταμό Λίμνη Λανέζι.


– Λίμνη Λανέζι έως Αμμώδης Λίμνη

Μόλις φτάσετε στο Λανέζι, είναι ακόμη τρομακτικά πέντε χιλιόμετρα περίπου στάσιμου νερού για να κάνετε κουπί πριν από το επόμενο αξιοπρεπές κάμπινγκ στο Turner Creek. Τα λασπώδη νερά δεν προσφέρουν πολλά στον τρόπο ψαρέματος, αλλά η λίμνη που πλαισιώνεται από το βουνό είναι τόσο γραφική όσο φαίνεται. Τραβώντας στο Turner Creek, υπάρχουν δύο μεγαλύτερες τοποθεσίες και στις δύο πλευρές του κολπίσκου. Η δυτική τοποθεσία διαθέτει ένα πρόσφατα χτισμένο καταφύγιο και μερικά ωραία παραλίμνια κάμπινγκ. Κατά τη διάρκεια των χαμηλών υδάτων, υπάρχει μια ωραία αμμώδης παραλία που συμπληρώνει την υπέροχη θέα της οροσειράς στα νότια.

Όπως ο Ισαάκ, η λίμνη Lanezi, μήκους δεκαπέντε χιλιομέτρων, φαίνεται να απλώνεται για πάντα. Ευτυχώς, και οι δύο λίμνες έχουν καταπληκτικό ορεινό τοπίο, μερικούς καταρράκτες που βροντούν, άφθονη ζωή πουλιών και ακόμη και το περίεργο σπήλαιο χιονιού (τουλάχιστον τον Ιούλιο) που πρέπει να αναζητήσετε. Κοντά στο δυτικό άκρο του Λανέζι, η λίμνη στενεύει σε ένα σύντομο αλλά ήρεμο τμήμα του ποταμού που οδηγεί στο εύστοχο όνομα Αμμώδης Λίμνη. Υπάρχουν μερικά ωραία κάμπινγκ με μεγάλες παραλίες σε αυτή τη λίμνη.


– Λίμνες Unna και Rum

Συνεχίζοντας, ένα άλλο τμήμα του ποταμού οδηγεί στο λιμάνι της λίμνης Babcock. Ωστόσο, οι περισσότεροι θα κάνουν το παράπλευρο ταξίδι στο Λίμνες Unna και Rum. Καθώς αυτός είναι ο τερματικός σταθμός του Westside Route, υπάρχουν μερικά μεγαλύτερα, όμορφα ανεπτυγμένα κάμπινγκ.

Στο άκρο της Unna είναι το μονοπάτι προς Cariboo Falls. Έξω από την αρχική ανάβαση, η πεζοπορία 1,4 χιλιομέτρων στους καταρράκτες ύψους 24 μέτρων (80 πόδια) είναι αρκετά εύκολη και αυτοί οι καταπληκτικοί καταρράκτες είναι ένα αξιοθέατο. Ο όγκος του νερού που πέφτει πάνω από τους καταρράκτες είναι απίστευτος, όπως και οι διάφορες απόψεις πάνω και κάτω από τους καταρράκτες. Σημειώστε ότι το μονοπάτι προς το χαμηλότερο σημείο θέασης δεν είναι για τον μέσο πεζοπόρο, καθώς είναι απότομο, ολισθηρό και απαιτεί λίγο ανακάτεμα.


– Babcock, Spectacle και Λίμνες των Κύκνων

Η επιστροφή στην κύρια διαδρομή απαιτεί ένα σύντομο κουπί ανάντη προς το Λίμνη Babcock Ranger Station και portage. Κρατήστε το ποτάμι δεξιά για να αποφύγετε τα ρεύματα πριν περάσετε στο λιμάνι. Σε αυτό το σημείο, τα λιμάνια είναι καλά συντηρημένα καθώς τα πληρώματα του πάρκου και όσοι ταξιδεύουν το Westside Route συχνάζουν στην περιοχή. Ωστόσο, αυτή είναι επίσης η αρχή αυτού που φαίνεται να είναι το χειρότερο τμήμα των κουνουπιών. Τα Portagers θα πρέπει να προετοιμάζονται με μακρυμάνικα πουκάμισα, παντελόνια και χυμό από ζωύφια.

Το επόμενο τμήμα της διαδρομής περιλαμβάνει μια σειρά από μικρότερα λιμάνια και τμήματα λίμνης και κολπίσκου που διασχίζουν το Babcock και Skoi Lake πριν φτάσετε στο νότιο άκρο της Λίμνης Spectacle. Το Spectacle προσφέρει μερικά ωραία κάμπινγκ, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης τοποθεσίας με καταφύγιο (θέση 47) και μιας μικρότερης τοποθεσίας στη χερσόνησο με ένα από τα πιο γραφικά σπίτια που βρίσκονται οπουδήποτε στο ανεπίσημα ονομαζόμενο Poundable Point (θέση 45).

Αν και ρηχό στη φύση, Θέαμα και η αδερφή του στα βόρεια, Λίμνη των κύκνων, προσφέρετε ένα αξιοπρεπές ψάρεμα με τη λιμνοπέστροφα και την ταυροπέστροφα να είναι τα πιο κοινά αλιεύματα, τουλάχιστον την άνοιξη. Μετά από μια ή δύο μέρες χωρίς καλό ψάρεμα, αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση από τα αφυδατωμένα προσυσκευασμένα γεύματα, που αναφέρονται στοργικά ως «σακούλες με s–t». Ένα ωραίο δείπνο με ψάρι δίπλα σε μια φωτιά που τρίζει και μερικά ποτά σίγουρα βοηθούν να απαλλαγούμε από τυχόν πόνους που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια πολλών ημερών κωπηλασίας.


– Λίμνη Bowron

Εκεί που η Λίμνη των Κύκνων οδηγεί στον ποταμό Bowron προσφέρει ένα άλλο γραφικό κουπί με βάλτους γεμάτους γρασίδι που περιβάλλονται από μακρινές βουνοκορφές. Αετοί, ψαραετοί, αγριόπαπιες, κάστορες και άλκες εμφανίζονται συνήθως κατά μήκος αυτής της χαλαρωτικής διαδρομής μήκους 4 χιλιομέτρων στο ποτάμι. Υπάρχουν λίγα εμπόδια που πρέπει να είστε προσεκτικοί, αλλά να είστε σε εγρήγορση για την άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης ιριδίζουσας πέστροφας στο ποτάμι κάτω. Όσοι ψαρεύουν είναι καλύτερο να σέρνουν μύγες ή μικρά κλωστήρια κοντά στην επιφάνεια.

Το τελευταίο κουπί 7 χιλιομέτρων στο βόρειο άκρο της λίμνης Bowron μπορεί να κοροϊδέψει μερικούς, ειδικά αν φουσκώσει βόρειος άνεμος. Εάν διαθέτετε την εφαρμογή BRMB Maps, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα περιγράμματα της λίμνης. Εάν επιλέξετε το «κανάλι του ποταμού» στο νότιο άκρο, θα πρέπει να έχετε μια καλή ευκαιρία να πιάσετε έναν ταύρο ή μια πέστροφα ουράνιου τόξου εδώ. Καθώς περιστρέφετε την καμπή του βουνού Devils Club, η αποβάθρα που σηματοδοτεί το τέλος της διαδρομής με κανό είναι μια ευπρόσδεκτη τοποθεσία. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα σύντομο αλλά απότομο δρόμο προς την κύρια κατασκήνωση και το κέντρο εγγραφής για να ενημερώσετε το προσωπικό του πάρκου ότι έχετε επιζήσει από το Bowron Lake Canoe Circuit!


– Βοηθητικές υποδείξεις

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για όσους σκέφτονται να κάνουν κουπί κατά μήκος της πίστας κανόε Bowron Lakes.

Κωπηλασία

 • Σίγουρα, ένα ταξίδι ζωής, όσοι είναι νέοι στην κωπηλασία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλες μέρες κωπηλασίας, μεταφορές που θα φορολογήσουν τους περισσότερους και μερικά δύσκολα τμήματα του ποταμού ταξιδιού.
 • Να είστε προετοιμασμένοι για δύσκολα λιμάνια στη βόρεια και ανατολική πλευρά της διαδρομής. Αν και τα καρότσια κανό είναι χρήσιμα, τα πρώτα σκαρφαλώνουν σε μικρούς λόφους, ενώ το τρίτο και το τέταρτο είναι ιδιαίτερα ριζωμένα και λασπωμένα και δύσκολα στην πλοήγηση.
 • Τα σφάλματα φαίνεται να είναι στο χειρότερο σημείο μεταξύ Indianpoint και Isaac Lake και στη συνέχεια από τη λίμνη Babcock μέχρι τις λίμνες Spectacle.
 • Ο καιρός μπορεί και αλλάζει γρήγορα. Προετοιμαστείτε για τη βροχή με μουσαμάδες, εξοπλισμό βροχής, αδιάβροχες μπότες και 2 σετ ανταλλακτικών ρούχων.

Αλιεία

 • Το ψάρεμα είναι στα καλύτερά του στη Λίμνη Isaac, αν και οι λίμνες Bowron, Indianpoint και Swan/Spectacle Lakes δεν είναι καθόλου χαλαρές. Η πέστροφα του ουράνιου τόξου είναι διαδεδομένη, αλλά είναι η πέστροφα της λίμνης και η ταυροπέστροφα που πραγματικά πρόσθεσαν στην εμπειρία του ψαρέματος.
 • Ο Ιούνιος είναι μια εξαιρετική εποχή για τους ψαράδες της πέστροφας της λίμνης, καθώς αυτά τα ψάρια βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια, αναζητώντας μικρότερα kokanee για γλέντι. Συνιστάται η χρήση δολωμάτων που μιμούνται αυτά τα kokanee με τουλάχιστον 2 ουγγιές βάρους και βαρύτερη γραμμή που μπορεί να αντέξει την περίεργη ιριδίζουσα πέστροφα 4,5+ κιλών (10+ λίβρες) που φαίνεται να βγαίνει στην επιφάνεια από καιρό σε καιρό.

Κατασκήνωση

 • Προγραμματίστε τις ημέρες σας με βάση το μέγεθος της ομάδας σας και εάν προτιμάτε καταφύγιο ή όχι. Όσοι έχουν 3 ή περισσότερα κανό/σκηνές που ταξιδεύουν μαζί, θα βρουν τις επιλογές του κάμπινγκ κάπως περιορισμένες ή διασκορπισμένες.
 • Ένα κοφτερό τσεκούρι και ένα πριόνι, μαζί με μια πυροσβεστική συσκευή είναι χρήσιμα αξεσουάρ που βοηθούν στην ανάφλεξη των πυρκαγιών όταν ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός. Να είστε σε εγρήγορση για δασικές εκτάσεις κοντά στο κάμπινγκ σας και να προμηθεύεστε τα εφόδια πριν ξεκινήσετε τη νύχτα.
 • Ένα κάθισμα κανό με πλάτη και μια καρέκλα κάμπινγκ για να κάθεστε γύρω από τη φωτιά είναι αντικείμενα ‚πολυτελείας‘ που αξίζει να προστεθούν στη λίστα συσκευασίας.
 • Ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού που τροφοδοτείται με βαρύτητα βοηθά στη συλλογή καθαρού, πόσιμου νερού εύκολη.

Αγρια ζωή

 • Η άγρια ​​ζωή, ιδιαίτερα οι άλκες, παρατηρούνται συχνότερα στα νότια και δυτικά άκρα του κυκλώματος, ιδιαίτερα κατά μήκος των τμημάτων του ποταμού Cariboo και Bowron.

Πλοήγηση


Καλή εξερεύνηση και φροντίστε να μας δείξετε τις περιπέτειές σας στις λίμνες Bowron! Χρησιμοποιήστε #BRMBLIFE ή ετικέτα @backroadmapbooks στο Instagram και στο Facebook.