Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πάρετε μέρος στο 30 Days Wild

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πάρετε μέρος στο 30 Days Wild

Mai 30, 2022 0 Von admin
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κάρτα τίτλου 30 ημερών

Μπορεί να έχετε ακούσει για το 30 Days Wild μέσω των social media. μπορείτε ακόμη και να ακολουθήσετε το hashtag: #30 DaysWildαλλά αν δεν έχετε ακόμη εμπλακεί ή θέλετε μερικές νέες ιδέες για το πώς να συμμετάσχετε φέτος, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε…

Τι είναι το 30 Days Wild;

Το 30 Days Wild είναι The Wildlife Trustsετήσια πρόκληση όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν ένα άγριο πράγμα την ημέρα, κάθε μέρα, για έναν ολόκληρο μήνα. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη φύση του Ηνωμένου Βασιλείου, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες μέχρι σήμερα.

Οι άνθρωποι καλούνται να εγγραφούν και να δοκιμάσουν μια «τυχαία πράξη άγριας φύσης» κάθε μέρα, για ολόκληρο τον Ιούνιο, και έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν σε μια υποστηρικτική διαδικτυακή κοινότητα για έμπνευση, πρακτικές συμβουλές και συμβουλές για την παρακολούθηση της άγριας ζωής.

Πότε λαμβάνει χώρα το 30 Days Wild;

Το 30 Days Wild κυκλοφορεί επίσημα τον Ιούνιο, αλλά συχνά υπάρχει ενθουσιασμός και δραστηριότητα τις ημέρες πριν από αυτό.

Ο Ιούνιος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για σύνδεση με την άγρια ​​ζωή εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για παρατήρηση πουλιών, με μια πληθώρα τσούχων και αρπακτικών πτηνών να γίνονται γνωστά. Είναι επίσης ένας πολυάσχολος μήνας για τα νεοσύστατα πουλιά του κήπου όπως κοκκινολαίμηδες, ψαρόνια, κοτσύφια, μπλε βυζιά και καρδερίνες.

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί επίσης το απόγειο της περιόδου αναπαραγωγής του κούκου, καθώς και την περίοδο αιχμής γέννησης για τα ελάφια (κόκκινο, αγρανάπαυση, sika) και την πρώτη αιχμή στην περίοδο γέννησης σκαντζόχοιρου.

Οι νεαρές αλεπούδες και οι ασβοί αποκτούν επίσης ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την εξερεύνηση πάνω από το έδαφος, και όσοι έχουν οξυδερκές μάτι μπορεί να είναι σε θέση να εντοπίσουν νεανίδες και νυφίτσες.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί ο Ιούνιος είναι ο ιδανικός μήνας για να βγείτε έξω και να συμμετάσχετε σε μια «τυχαία πράξη της ερημιάς». και επισκεφθείτε ένα από τα Φυσικά καταφύγια Wildlife Trusts κοντά σας.

Πολλά από τα εγγενή φυτά μας ανθίζουν τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων των αλεπούδων, των παπαρούνων, των νεραγκούδων και των μαργαριτών – που αποτελούν σημαντική πηγή τροφής για τα έντομα, τα πουλιά και τα μικρά θηλαστικά που επικονιάζουν. Επίσης, θάμνοι όπως το τριαντάφυλλο του σκύλου και το γέρικο θα αρχίσουν επίσης να ανθίζουν, κάνοντας μια επίσκεψη σε ένα από αυτά τα φυσικά καταφύγια ένα όμορφο θέαμα.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε;

Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μέρος στο 30 Days Wild, δεσμεύοντας απλώς να κάνει κάτι «άγριο» κάθε μέρα για έναν ολόκληρο μήνα — και για να συμμετάσχετε επίσημα στην πρόκληση, μπορείτε να εγγραφείτε στον ιστότοπο του Wildlife Trust, όπου θα υπολογίζεστε ως ένας από τους φετινούς συμμετέχοντες και λαμβάνει α ψηφιακό πακέτο ιδεών και πόρωνκαθώς και πρόσθετα καλούδια, όπως κάρτες flash wild δραστηριότητας και αναζήτηση λέξεων άγριων.

Υπάρχουν επιλογές για συμμετοχή σχολείων, γηροκομείων και επιχειρήσεων, ενώ διατίθενται και ψηφιακά πακέτα στα Ουαλικά. Υπάρχει επίσης η επιλογή να λάβετε ένα φυσικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει α επιστολή καλωσορίσματος, σπόροι αγριολούλουδων και ένα διάγραμμα τοίχου.

Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε επίσης να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλο τον Ιούνιο με πολλές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την πρόκληση 30 Days Wild — και χιλιάδες άνθρωποι μοιράζονται τις κορυφαίες συμβουλές και ιδέες τους μέσω 30 Days Wild Facebook και Κελάδημα σελίδες.

Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε μέρος στο 30 Days Wild;

Η συμμετοχή είναι εύκολη (και διασκεδαστική!). Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι μεγάλο ή χρονοβόρο κάθε μέρα, μπορείτε απλά να ακούσετε τραγούδια πουλιών, να κάνετε μια βόλτα, να πατήσετε ένα πέταλο, να καθίσετε στο γρασίδι, να διαλογιστείτε έξω, να παρακολουθήσετε ένα πουλί, να διαβάσετε ένα βιβλίο για τη φύση, να μετρήσετε πεταλούδες που επισκέπτονται τον κήπο σας… με όποιον τρόπο σκεφτείτε για να συνδεθείτε με τη φύση.

μεγάλος αριθμός πεταλούδων - κόκκινη πεταλούδα ναύαρχος

Εάν θέλετε να κάνετε την πρόκληση σας πιο κοινωνική, μπορείτε να συμμετάσχετε 30 Day Wild Facebook σελίδα ή μοιραστείτε τις άγριες φωτογραφίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω από το hashtag #30 DaysWild.

Πώς θα λάβω μέρος εγώ (Kate on Conservation);

ΜΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ να συμμετέχω στο 30 Days Wild κάθε χρόνο! Ο Ιούνιος είναι ο αγαπημένος μου μήνας, κυρίως λόγω της ηλιοφάνειας, της αφθονίας των φωτεινών χρωμάτων στη φύση και των γενεθλίων μου!

Μου αρέσει να έχω μια μικρή υπενθύμιση για να συνδέομαι με τη φύση καθημερινά, γιατί πάντα αισθάνομαι ότι είναι εξαιρετικό για την ψυχική μου υγεία, βοηθά στην αλλαγή του ρυθμού της ζωής λίγο (να βρίσκω χρόνο για να απολαμβάνω τα μικρά πράγματα) και με βάζει μέσα η νοοτροπία προετοιμασίας για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες. Υπήρξαν πολλές προσθήκες στον κήπο μου κατά τις προηγούμενες προκλήσεις των 30 Days Wild, τις οποίες συνέχισα να απολαμβάνω (ή να απολαμβάνω το καλύτερο) με τα παιδιά μου κατά τη διάρκεια των σχολικών καλοκαιρινών τους διακοπών στα τέλη Ιουλίου / Αυγούστου.

Αυτόν τον Ιούνιο προκαλώ τον εαυτό μου να κάνει τα ακόλουθα πράγματα:

  • Κάντε μια βόλτα στη φύση κάθε μέρα – ακόμα κι αν είναι μόνο μια μικρή βόλτα.
  • Απολαύστε περισσότερη «Διατήρηση της αυλής», βοηθώντας και παρακολουθώντας την άγρια ​​ζωή στον κήπο μου. Αυτό σημαίνει συμπλήρωση τροφοδοτικών πουλιών, καθαρισμό του λουτρού πουλιών και προσθήκη φρέσκου νερού, καθώς και δημιουργία σταθμού τροφοδοσίας ζωύφιων και πεταλούδων.
  • Ασχοληθείτε με την κηπουρική – η φετινή εστίαση είναι στη φύτευση περισσότερων φυτών φιλικών προς τους σκαντζόχοιρους.
  • Γιορτάστε τα σφάλματα αυτή την Εθνική Εβδομάδα Εντόμων (την τελευταία ολόκληρη εβδομάδα του Ιουνίου) πηγαίνοντας σε ένα κυνήγι ζωυφίων στον κήπο ή πιο μακριά.

Ποιο ήταν το αγαπημένο μου πράγμα για το 30 Days Wild πέρυσι;

Πέρυσι ήταν ο 4ος χρόνος που συμμετείχα στην πρόκληση, και καθώς τα παιδιά μου μεγαλώνουν, βρίσκω όλο και περισσότερους τρόπους να απολαμβάνω το 30 Days Wild διδάσκοντας στα μικρά παιδιά τα πάντα για τη φύση.

Μας αρέσει να περνάμε τα Σαββατοκύριακα και το εξάμηνο του Ιουνίου φτιάχνοντας χειροτεχνίες, γι‘ αυτό μερικές από τις αγαπημένες μας ‚τυχαίες πράξεις άγριας φύσης‘ πέρυσι χρησιμοποιούσαν ανακυκλωμένα υλικά για να φτιάξουν ξενοδοχεία μελισσών και ταΐστρες πουλιών για τον κήπο μας.

Συνολικά, η πρόκληση 30 Days Wild είναι μια εμπειρία που με κάνει να νιώθω πιο κοντά στον φυσικό κόσμο και πιο συντονισμένη με το περιβάλλον μου. Μου θυμίζει να επιβραδύνω και να βγαίνω έξω από όλα τα άγχη της καθημερινότητας, ακόμα και για λίγα λεπτά κάθε μέρα.

Εγγραφείτε για τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη φύση του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ.

λογότυπο blog kate on conservation wildlife

Μάθετε περισσότερα για την άγρια ​​ζωή της Βρετανίας

Φέρνοντας τη βρετανική άγρια ​​ζωή στους μαθητές: ασβούς, αλεπούδες και 30 Days Wild

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους ασβούς;

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις αλεπούδες;

Ανακαλύψτε Βρετανικές Νυχτερίδες