Χειμερινό κυνήγι σε ολόκληρο τον Καναδά ➤ Backroad Mapbooks

Χειμερινό κυνήγι σε ολόκληρο τον Καναδά ➤ Backroad Mapbooks

Februar 4, 2023 0 Von admin

Ενώ μεγάλο μέρος του Καναδά είναι επιρρεπές σε σκληρούς χειμώνες που μπορούν να κρατήσουν πολλούς λάτρεις της περιπέτειας μέσα, μερικοί από εμάς προτιμούν να μαζεύονται και να απολαμβάνουν την ύπαιθρο ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους σκιέρ και τους snowmobilers – πολλοί κυνηγοί προσβλέπουν στις μοναδικές ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες μόνο κατά το χειμερινό κυνήγι.

Μερικά τρόπαια ζώα, όπως τα κουγκάρια, κυνηγούνται καλύτερα το χειμώνα, όταν τα ίχνη τους είναι εύκολα ορατά στο χιόνι – το ίδιο ισχύει και για τα μικρότερα θηράματα, όπως ο λαγός με χιονοπέδιλα. Άλλα είδη, όπως το ptarmigan, τα οποία είναι συνήθως μακριά για τους περισσότερους κυνηγούς μεταναστεύουν νότια κατά τους χειμερινούς μήνες, καθιστώντας τα πολύ πιο εύκολα προσβάσιμα. Και για τους κυνηγούς που θέλουν να βγάλουν λίγα δολάρια, ο χειμώνας είναι η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή των φλοιών κογιότ.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη για κυνήγι στον Καναδά κατά τους χειμερινούς μήνες, μαζί με μερικές συμβουλές και κόλπα για την εύρεση και τη συγκομιδή τους. Και φροντίστε να δείτε το νέο μας Χάρτες κυνηγιού TOPO, που είναι το τέλειο αξεσουάρ σε κάθε κυνηγετικό ταξίδι.


Ορεινός λέων

Τα Cougars είναι ίσως το πιο περιζήτητο χειμερινό παιχνίδι στον Καναδά. Αυτές οι μεγάλες γάτες είναι άγρια ​​αρπακτικά που καταστρέφουν τακτικά ελάφια και μεγαλύτερα οπληφόρα όπως καριμπού, άλκες και ακόμη και εξημερωμένα άλογα. Δεδομένου ότι τα πούρα κυνηγούν καταδιώκοντας και στήνοντας ενέδρα, είναι ειδικοί στο να κινούνται μέσα στον θάμνο σιωπηλά και απαρατήρητα.

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο κυνήγι κούγκαρ είναι μια καλή αγέλη κυνηγόσκυλων. Οι κυνηγοί συνήθως κατευθύνονται βαθιά στην ύπαιθρο με ένα όχημα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή ένα snowmobile και μετά αναζητούν ίχνη κούγκαρ στο χιόνι – μετά από μια νέα χιονόπτωση είναι η καλύτερη στιγμή για να βρείτε ένα κούγκαρ όταν τα ίχνη τους είναι καθαρά ορατά. Μόλις ένας κυνηγός βρεθεί στο ίχνος του ζώου, τα κυνηγόσκυλα απελευθερώνονται με σκοπό να δένουν το κούγκαρ.

Στον Καναδά, τα πούρα βρίσκονται κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας. Το νησί Βανκούβερ έχει την υψηλότερη συγκέντρωση κούγκαρ στη Βόρεια Αμερική και οι κυνηγοί συχνά συλλέγουν περισσότερες από μία γάτες σε μια σεζόν.

Το Rocky Mountain Foothills στην Αλμπέρτα είναι άλλο ένα hotspot κυνηγιού κούγκαρ, με μερικά από τα μεγαλύτερα δείγματα της Βόρειας Αμερικής να έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Στην πραγματικότητα, το κούγκαρ #4 στον κόσμο συγκομίστηκε εκεί, με μέγεθος 2,3 μέτρα (7 πόδια, 9 ίντσες) από τη μύτη έως την άκρη της ουράς και ζυγίζοντας σχεδόν 100 κιλά (220 λίβρες).


Λύκος της Βόρειας Αμερικής

Τα τελευταία χρόνια, το κυνήγι κογιότ γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, μεταβαίνοντας από ένα κυνήγι εκτός εποχής σε μια κύρια δραστηριότητα για πολλούς κυνηγούς. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην έκρηξη πληθυσμών κογιότ σε πολλά μέρη της χώρας, με αποτέλεσμα χαλαρούς κανονισμούς και παρατεταμένες χειμερινές κυνηγετικές περιόδους, με το κυνήγι κογιότ να παραμένει ανοιχτό στις περισσότερες επαρχίες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί δραματική αύξηση της αξίας των φλοιών κογιότ. Ενώ πολλοί κυνηγοί είναι ικανοποιημένοι με την ανταποδοτική πρόκληση του κυνηγιού αυτών των εξειδικευμένων αρπακτικών, το κέρδος από το κυνήγι σας είναι σίγουρα ένα μπόνους.

Στον Καναδά, τα μεγαλύτερα κογιότ βρίσκονται στις ανατολικές επαρχίες, όπου οι βιολόγοι έχουν βρει κοινό DNA μεταξύ κογιότ και λύκων. Τα ανατολικά κογιότ είναι γνωστό ότι ξεπερνούν τα 23 κιλά (50 λίβρες) σε βάρος, ενώ τα δυτικά αντίστοιχά τους σπάνια ξεπερνούν τα 16 κιλά (35 λίβρες).

Όπου τα κογιότ είναι άφθονα, είναι επίσης ατρόμητα, συχνά εισέρχονται σε πόλεις και κωμοπόλεις για να ψάξουν για φαγητό, έτσι οι κυνηγοί έχουν αρκετά εύκολο χρόνο να τα εντοπίσουν. Μερικοί κυνηγοί προτιμούν να χρησιμοποιούν προφορική κλήση ή ηλεκτρονική κλήση για να δελεάσουν ένα κογιότ, αλλά αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο.


Μεγάλο παιχνίδι

Ο χειμώνας παρουσιάζει μια σειρά από μοναδικές ευκαιρίες κυνηγιού μεγάλων θηραμάτων σε όλη τη χώρα. Στη δυτική ακτή, πολλά από τα νησιά προσφέρουν εκτεταμένες χειμερινές περιόδους κυνηγιού, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος κυνηγιού τόξου για ελάφια στο νησί Texada μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και μια γενική ανοιχτή σεζόν στο Queen Charlottes μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στα βόρεια της επαρχίας, οι κυνηγοί ορεινής κατσίκας στην περιοχή Prince Rupert μπορούν επίσης να απολαύσουν ένα κυνήγι που διαρκεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε μέρη της Αλμπέρτα, η εποχή των αλκών χωρίς κέρατα διαρκεί μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ το Σασκάτσουαν προσφέρει ευκαιρίες για άλκες και καριμπού και σε μέρη της επαρχίας. Οι κυνηγοί της Μανιτόμπα μπορούν να κυνηγήσουν καριμπού μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στα βόρεια τμήματα της επαρχίας, ενώ στα νότια αγριογούρουνα είναι δημοφιλής χειμερινός στόχος. Στις επαρχίες του Ατλαντικού, όσοι είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν τις άγριες περιοχές του Λαμπραντόρ μπορούν να ακολουθήσουν το caribou μέχρι τα τέλη Απριλίου.


Λαγός με χιονοπέδιλα

Ενώ ο Καναδάς φιλοξενεί βαμβακοουρές, κουνέλια και λαγούς της Αρκτικής και με χιονοπέδιλα, είναι ο λαγός με χιονοπέδιλα που είναι πιο διαδεδομένος και πιο συχνά κυνηγημένος, που βρίσκεται σε κάθε επαρχία και περιοχή.

Μερικοί κυνηγοί προτιμούν να κυνηγούν λαγό με χιονοπέδιλα με τη βοήθεια σκύλων, ενώ άλλοι προτιμούν απλώς να περπατούν μέσα από τον θάμνο και να ξεπλένουν τα μικρά πλάσματα από τις κρυψώνες τους. Ο λαγός αρέσει να κάνει παρέα σε δασικές περιοχές και οι κυνηγοί βρίσκουν συχνά επιτυχία γύρω από σωρούς βούρτσας, άκρες χωραφιού και περικοπές. Αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε το χιόνι για ίχνη – ο λαγός είναι πλάσματα της συνήθειας και οι διαδρομές που κάνουν μέσα στο δάσος θα είναι γεμάτοι.

Όταν βλέπετε ένα κουνέλι, αποφύγετε την ξαφνική κίνηση, καθώς αυτά τα ζώα που τρομάζουν εύκολα απομακρύνονται γρήγορα με βελάκια. Επιπλέον, βοηθάει να κάνετε παύση κάθε λίγα βήματα για να ρίξετε μια ματιά γύρω σας – μερικές φορές ένας λαγός σας αφήνει να περάσετε πριν κάνετε μια κίνηση.


Είδος άγριας όρνιθος

Τα Ptarmigan βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Καναδά από ακτή σε ακτή. Μέρος της οικογένειας των αγριόπετενων, αυτά τα πουλιά έχουν ογκώδες σώμα, κοντές ουρές και πόδια και κοντά, στρογγυλεμένα φτερά. Ανάλογα με το υποείδος, τα ptarmigans μπορεί να ζυγίζουν από 350 έως 800 γραμμάρια (0,8 έως 1,8 λίβρες).

Το χειμώνα, τα ptarmigan μεταμορφώνονται από το σκούρο καλοκαιρινό φτερό τους σε ένα χιόνι-λευκό χρώμα, δίνοντάς τους εξαιρετικό καμουφλάζ ενάντια στα αρπακτικά. Τα πουλιά συγκεντρώνονται σε μεγάλα κοπάδια και μετακινούνται νότια από τον θερινό βιότοπό τους στην τούνδρα στο βόρειο δάσος.

Το Ptarmigan δέχεται αρκετά χαμηλή πίεση κυνηγιού και δεν φοβάται ιδιαίτερα τους ανθρώπους, επομένως η μεγαλύτερη πρόκληση μπορεί να είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και το βαθύ χιόνι στο βόρειο τμήμα του Καναδά. Ένα καλό snowmobile και ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα είναι απαραίτητα εργαλεία κυνηγιού ptarmigan.

Αυτά τα πουλιά είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν όταν κουρνιάζουν σε θάμνους ή δέντρα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν στο χιόνι, αλλά η αναζήτηση φρέσκων ιχνών συνήθως τα χαρίζει – προσέχετε τα μαύρα μάτια, τα ράμφη και τα φτερά της ουράς τους.


Φυσικά, είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε τους τοπικούς κανονισμούς κυνηγιού πριν ξεκινήσετε – οι κανόνες, τα όρια αποσκευών και οι εποχές διαφέρουν, ακόμη και εντός μιας επαρχίας. Από όλους εμάς εδώ στο Backroad Mapbooks, σας ευχόμαστε μια επιτυχημένη χειμερινή κυνηγετική περίοδο! Φροντίστε να ελέγξετε το δικό μας Χάρτες Hunting TOPO που παρέχουν λεπτομερή κάλυψη των μονάδων διαχείρισης άγριας ζωής, των ζωνών και των περιοχών κυνηγιού παιχνιδιών σε όλο τον Καναδά και των Backroad Mapbooks και Backroad GPS Maps για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα καλύτερα μέρη για κυνήγι στον Καναδά αυτόν τον χειμώνα, καθώς και τους καλύτερους διαθέσιμους χάρτες στην αγορά για να εισέλθετε και να βγείτε από τη ζώνη κυνηγιού σας ομαλά.