Πώς τα σκυλιά του δρόμου στη Βαντοντάρα έλαβαν τη βοήθεια που χρειάζονταν · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Πώς τα σκυλιά του δρόμου στη Βαντοντάρα έλαβαν τη βοήθεια που χρειάζονταν · Ένας ανθρώπινος κόσμος

September 13, 2022 0 Von admin

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η HSI/Ινδία δέσμευσε τους ντόπιους στη φροντίδα των κοινοτικών σκύλων ήταν να δημιουργήσει σημεία νερού και τροφοδοσίας για τα ζώα, βοηθώντας να αλλάξει η αντίληψη για αυτά ως παράσιτα ώστε να θεωρούνται μέρος της κοινοτικής ζωής. Nitesh Vasava/HSI

Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην πόλη Βαντοντάρα της Ινδίας, ένας νεαρός κάτοικος της περιοχής δείχνει τα σκυλιά να περιφέρονται ανάμεσα στην κυκλοφορία. Είναι με τρεις αξιωματικούς φροντίδας ζώων από την Humane Society International/India, οι οποίοι παίζουν με τα σκυλιά, τους ταΐζουν μερικές λιχουδιές και στη συνέχεια τα μαζεύουν απαλά για να τα φέρουν σε μια κλινική για κτηνιατρική φροντίδα. Αυτό που κάνουν μαζί είναι το σημάδι μιας αλλαγής παραδείγματος που συνέβη στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Οι παρευρισκόμενοι αρχίζουν να μαζεύονται, περίεργοι να καταλάβουν τι συμβαίνει, και ένας υπάλληλος της κοινότητας από το HSI/Ινδία είναι εκεί για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πού μεταφέρονται τα σκυλιά, πότε θα επιστραφούν και τι είδους χειρουργική επέμβαση και εμβολιασμό θα κάνουν. Αυτή είναι μια τυπική μέρα στο πρόγραμμα μας για σκύλους δρόμου στην Ινδία.

Η Βαντοντάρα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πολιτιστική πρωτεύουσα της πολιτείας Γκουτζαράτ, είναι γεμάτη με πανύψηλα δέντρα μπανγιάν και απέραντα παλάτια, στριφογυρισμένα από δρόμους γεμάτους με πεζούς και αυτορίκσα. Είναι σύνηθες εδώ τα σκυλιά του δρόμου να ζουν ανάμεσα σε ανθρώπους. Πολύ συχνά αντιληπτοί ως παράσιτα, αυτά τα σκυλιά προσπαθούν να επιβιώσουν από τη ζέστη, την κυκλοφορία και τις σκληρές μεθόδους και την κακομεταχείριση που χρησιμοποιούνται συχνά για να τους διώξουν από μια περιοχή. Στο παρελθόν, τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά δεν είδαν ποτέ τα πρώτα τους γενέθλια, υποφέροντας τακτικά από παραμέληση, ασθένειες και ακόμη και κακοποίηση.

Δεσμευμένη στη βελτίωση της ευημερίας αυτών των σκύλων, η HSI/India ξεκίνησε συζητήσεις με την τοπική κυβέρνηση για να βρει δημιουργικές λύσεις. Σε συνεργασία με τη Vadodara Municipal Corporation, η HSI/India ξεκίνησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα το 2017 για να διαχειριστεί ανθρώπινα τον πληθυσμό των σκύλων του δρόμου, να βελτιώσει την υγεία των σκύλων μέσω του εμβολιασμού και να εκπαιδεύσει τις τοπικές κοινότητες σχετικά με την ευημερία των σκύλων.

Μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βαντοντάρα της Ινδίας για την Παγκόσμια Ημέρα Στειρώματος ήταν μόνο ένα μέρος μιας μακροχρόνιας προσπάθειας να αλλάξει η κοινή γνώμη για τους σκύλους του δρόμου στην πόλη. HSI/Ινδία

Γνωρίζαμε ότι αυτό δεν θα ήταν μικρό έργο δεδομένου του μεγάλου πληθυσμού σκύλων και των αρνητικών στάσεων που επικρατούν σε πολλές γειτονιές. Έτσι, συγκεντρώσαμε μια κορυφαία ομάδα χειρουργών στειρώσεων/στειρών, νοσοκόμων κτηνιάτρων, υπαλλήλων ελέγχου ζώων και ειδικών που ασχολούνται με την κοινότητα. Γνωρίζαμε ότι για να επιτύχουμε πραγματική, μόνιμη αλλαγή για αυτά τα σκυλιά, χρειαζόταν να κάνουμε περισσότερα από απλώς τη στείρωση/στείρωση: Χρειαζόμασταν να αλλάξουμε τις αντιλήψεις του κοινού για αυτούς. Ένα ολοκληρωμένο μοντέλο διαχείρισης σκύλων δρόμου γεννήθηκε.

Αυτό το μοντέλο συνδυάζει παραδοσιακές πρωτοβουλίες χειρουργικής στείρωσης/στειρών με ισχυρότερη συμμετοχή της κοινότητας. Ενώ το προσωπικό της κλινικής ήταν απασχολημένο με τον έλεγχο των σκύλων και τη διασφάλιση της ασφαλούς και ανθρώπινης χειρουργικής επέμβασης (και την ομαλή μετεγχειρητική ανάρρωση), μια ομάδα δημόσιας εμπλοκής έβγαινε στους δρόμους, εργαζόμενη για να εξασφαλίσει ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ κοινοτήτων και σκύλων μιλώντας και συναντώντας ανθρώπους που Ο δ κάλεσε στη γραμμή βοήθειας για να παραπονεθεί για σκύλους. Στην προσπάθειά της να διευκολύνει τις λύσεις. Η ομάδα πηγαίνει σπίτι σε σπίτι και γειτονιά σε γειτονιά για να μιλήσει με τους κατοίκους, οργανώνει συναντήσεις της κοινότητας για να συζητήσει θέματα σκύλων του δρόμου και συγκαλεί εργαστήρια συμπεριφοράς σκύλων. Η στρατηγική τους περιελάμβανε επιτροπές για να εξασφαλίσουν ότι κάθε σκύλος σε μια γειτονιά ήταν στειρωμένος και εμβολιασμένος και ορίζοντας μέρη για τροφή και νερό για σκύλους όπου δεν θα ενοχλούσαν την κυκλοφορία των πεζών. Αυτή η δουλειά συνεχίστηκε ακόμη και στη χειρότερη περίοδο του Covid, μεταβαίνοντας σε διαδικτυακή μορφή.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν παρά εντυπωσιακά. Με την υποστήριξη της Vadodara Municipal Corporation, οι ομάδες μας έχουν στειρώσει και στειρώσει συνολικά 23.696 σκύλους από την έναρξη του προγράμματος. Τώρα, το 86% όλων των σκύλων στην πόλη έχουν στειρωθεί, στειρωθεί και εμβολιαστεί. Χάρη σε αυτό το υψηλό ποσοστό στείρωσης/ουδέτερου, είναι πλέον σπάνιο να δει κανείς γέννες κουταβιών να γεννιούνται στο δρόμο, κάτι που ήταν ιστορικά ο κανόνας. Αν επισκεφτείτε την πόλη, τα σκυλιά φαίνονται πολύ πιο χαρούμενα και υγιή. Η HSI προχωρά σε άλλες κοινότητες, αλλά η Δημοτική Επιχείρηση Vadodara θα συνεχίσει το πρόγραμμα με τοπικούς εταίρους και θα κοιτάξει στο μέλλον για να κάνει περισσότερα για τα σκυλιά της Vadodara.

Όχι μόνο τα σκυλιά είναι πιο χαρούμενα, αλλά και οι άνθρωποι που είναι κάτοικοι. Τα παράπονα που σχετίζονται με σκύλους μειώθηκαν κατά περισσότερο από 60%. Είδαμε μια αλλαγή παραδείγματος στην πόλη, όπου οι κοινότητες αναλαμβάνουν πλέον την ευθύνη των θεμάτων που σχετίζονται με τους σκύλους σε όλη την πόλη. Πριν από μερικά χρόνια, οι κλήσεις που έλαβε η ομάδα στη Βαντοντάρα ήταν κυρίως παράπονα για τα σκυλιά που ενοχλούσαν, γαύγιζαν και κυνηγούσαν τους κατοίκους. Τώρα οι κλήσεις από ντόπιους είναι κυρίως συμβουλές για να αναφέρετε μη στειρωμένους ή μη εμβολιασμένους σκύλους. Καθώς τελειώνουμε το πρόγραμμα στη Βαντοντάρα και γιορτάζουμε το έργο που ολοκληρώθηκε, ελπίζουμε να αναπτύξουμε την ικανότητα του κινήματος σε άλλες πόλεις της Ινδίας ή σε χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

Ολοι μπορούν βοηθήστε στη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου κόσμου για τα σκυλιά του δρόμου κάνοντας δωρεές στη δουλειά μας ή ευαισθητοποίηση σχετικά με τα σκυλιά του δρόμου μοιράζοντας αυτήν την ιστορία.

Ακολουθήστε την Kitty Block στο Twitter@HSUSKittyBlock.