Κυνήγι άγριας γαλοπούλας στον Καναδά ➤ Backroad Mapbooks

Κυνήγι άγριας γαλοπούλας στον Καναδά ➤ Backroad Mapbooks

Februar 5, 2023 0 Von admin

Οι αριθμοί της άγριας γαλοπούλας στον Καναδά έχουν εκραγεί τα τελευταία χρόνια. Καθώς συνεχίζουν να κινούνται βόρεια όλο και περισσότερο, οι νέες εποχές και οι ευκαιρίες κυνηγιού για αυτό το δύσκολο ναύλο αυξάνονται.

Οι γαλοπούλες συνήθως λατρεύουν να κάνουν παρέα σε μεταβατικές περιοχές δίπλα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις όπου βρίσκουν χώμα σε σκόνη, αλλά εξακολουθούν να έχουν την ασφάλεια της δασικής κάλυψης. Κινούνται μέσα και έξω από τα χωράφια το πρωί και το βράδυ και κυριολεκτικά ξέρουν πού είναι ασφαλείς και όχι ασφαλείς. Η πρώιμη άνοιξη προσφέρει ένα πλεονέκτημα καθώς το φύλλωμα δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στα δέντρα, επιτρέποντας στους κυνηγούς να δουν τα πουλιά σε μεγαλύτερη απόσταση ενώ μετακινούνται προς τα τέλη Μαΐου, οι κυνηγοί θα πρέπει να καλέσουν τις γαλοπούλες στα χωράφια. Η διατήρηση της ακινησίας είναι σημαντική, οι γαλοπούλες έχουν εξαιρετική όραση.

Χάρη στην αποκατάσταση της άγριας ζωής και την ικανότητα αυτού του πουλιού να μετακινείται σε νέους βιότοπους, οι Καναδοί μπορούν πλέον να κυνηγούν γαλοπούλα στη Βρετανική Κολομβία, την Αλμπέρτα, τη Μανιτόμπα (μόνο για κατοίκους), το Οντάριο και το Κεμπέκ. Αν και μπορείτε να βρείτε άγρια ​​γαλοπούλα σε άλλες επαρχίες, δεν είναι επί του παρόντος νόμιμο να την κυνηγήσετε εκεί. Η λήψη άδειας για κυνήγι σε ιδιωτικούς χώρους είναι απαραίτητη.

Για λεπτομερή κάλυψη των μονάδων διαχείρισης άγριας ζωής, των ζωνών και των περιοχών κυνηγιού θηραμάτων στον Καναδά, φροντίστε να ελέγξετε τους νέους μας χάρτες Hunting TOPO.


π.Χ. Κυνήγι άγριας γαλοπούλας

Στη Βρετανική Κολομβία, οι άγριες γαλοπούλες ταξινομούνται ως ορεινά πουλιά (μικρό θήραμα), ενώ πέρα ​​από τα σύνορα, οι άγριες γαλοπούλες μπορούν να ταξινομηθούν ως μεγάλα θηράματα. Άλλα είδη ορεινών πουλιών περιλαμβάνουν πέρδικα, φασιανό, πέρδικα και ορτύκια.

Η Τουρκία βρίσκεται σε όλο το μήκος των δύο νότιων περιοχών. Boundary Country και το Kootenay, συνήθως μεταξύ Nakusp και Grand Forks. Οι κύριες τοποθεσίες περιλαμβάνουν Wildlife Management Unit (WMU) 8-15, ιδιαίτερα γύρω από τη λίμνη Christina, και WMU 4-8, μεταξύ του Trail και του Castlegar. Το WMU 4-6 γύρω από το Creston είναι ένα άλλο δημοφιλές σημείο της γαλοπούλας. Καθώς ο βιότοπος είναι συνήθως αγροτικός/αγροτικός χώρος και ιδιωτική ιδιοκτησία, ζητήστε άδεια από τους ντόπιους αγρότες πριν αποκτήσετε πρόσβαση στη γη τους.

Υπάρχουν δύο εποχές γαλοπούλας στις περιοχές 4 & 8 του WMU, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η ανοιξιάτικη κυνηγετική περίοδος ξεκινά στις 15 Απριλίου και τελειώνει στις 15 Μαΐου. Η φθινοπωρινή περίοδος ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου για το τόξο και την 1η Οκτωβρίου για το τόξο ή τη σφαίρα, που διαρκεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου ή 30 Νοεμβρίου, ανάλογα με το WMU για κάθε γαλοπούλα. Οι γενειοφόροι γαλοπούλες είναι ανοιχτές μόνο από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου μόνο με τόξο. Αυτά τα WMU και άλλα μπορούν να βρεθούν λεπτομερώς στους χάρτες Hunting TOPO.

Την άνοιξη, οι κυνηγοί μπορούν να μαζέψουν μόνο μία γενειοφόρο γαλοπούλα, αλλά το φθινόπωρο π.Χ. οι κυνηγοί γαλοπούλας μπορούν να μαζέψουν ένα αρσενικό ή θηλυκό πουλί. Το κόστος μιας άδειας για το κυνήγι ορεινών πτηνών (συμπεριλαμβανομένων των γαλοπούλων) είναι επί του παρόντος 50 $ και όλες οι άδειες λήγουν στις 31 Μαρτίουαγ κάθε έτους. Είναι νόμιμο να κυνηγάς με τουφέκι ή τόξο, αλλά φρόντισε να ελέγξεις τις προδιαγραφές και των δύο προτού βγεις για να σακούλες τον γενειοφόρο Τομ σου.

Χάρτης Ευγενική προσφορά του WMU 8-15 Okanagan Region – Hunting Topo BC

Υπόδειξη: Όπως όλα τα κυνήγια, αφιερώστε χρόνο για να καταλάβετε τα μοτίβα κίνησης της γαλοπούλας. Παρακολουθήστε τα μονοπάτια και κάντε αναγνώριση πριν το κυνήγι για να βρείτε το καλύτερο σημείο. η διαδρομή που ακολουθούν τα πουλιά ανάμεσα στο κοτσάνι τους και το πρωινό φαγητό.


Αλμπέρτα κυνήγι άγριας γαλοπούλας

Στην Αλμπέρτα, το κύριο υποείδος γαλοπούλας είναι το Merriam, που θεωρείται η άγρια ​​γαλοπούλα της Δύσης. Η Alberta Merriam προτιμά τα ανοιχτά φυλλοβόλα δάση, τις άκρες των δασών στους πρόποδες και τις ημιορεινές περιοχές, που συνήθως ξεκουράζονται σε πεύκα κατά τη δύση του ηλίου.

Η κυνηγετική περίοδος για γαλοπούλα διαρκεί από 1 έως 31 Μαΐου. Ενώ αυτά τα άπιαστα πλάσματα βρίσκονται στις περιοχές Cypress Hills γύρω από το Elkwater, μόνο οι μονάδες διαχείρισης άγριας ζωής 300-308, 400 και 402 που καλύπτουν τους πρόποδες στη δυτική πλευρά της επαρχίας είναι ανοιχτές για κυνήγι. Όπως συνηθίζεται σε άλλες περιοχές, ο πρωταρχικός βιότοπος της γαλοπούλας βρίσκεται κυρίως σε ιδιωτική ιδιοκτησία στην Αλμπέρτα, μιλήστε με ιδιοκτήτες γης και λάβετε άδεια πριν το κυνήγι. Αυτά τα WMU και άλλα μπορούν να βρεθούν λεπτομερώς στους χάρτες Hunting TOPO.

Στην Αλμπέρτα, οι άγριες γαλοπούλες ταξινομούνται ως Game Bird και οι μόνιμοι κυνηγοί θηραμάτων απαιτούν κάρτα WIN και Πιστοποιητικό Wildlife. Το Hunting Merriam’s απαιτεί ειδική άδεια διαθέσιμη με κλήρωση μόνο με μία γενειοφόρο αρσενική συγκομιδή που επιτρέπεται ανά κάτοχο ειδικής άδειας. Οι κυνηγοί μπορεί συχνά να περιμένουν 6-8 χρόνια για να πάρουν μια ετικέτα.

Εμφάνιση αρσενικών άγριων γαλοπούλων

Υπόδειξη: Οι Τούρκοι έχουν έντονη όραση, αποφεύγοντας να φορούν κόκκινα, λευκά ή μπλε χρώματα ενώ κυνηγούν.


Κυνήγι Τουρκίας Μανιτόμπα

Όπως και οι άλλες δυτικές επαρχίες, ο βιότοπος και η περιοχή της γαλοπούλας καλύπτουν κυρίως το νότιο τμήμα της Μανιτόμπα. Το ανοιξιάτικο κυνήγι διαρκεί από τις 25 Απριλίου έως τις 24 Μαΐου (οι ημερομηνίες ποικίλλουν ανάλογα με το χρόνο), με μόνο τις γαλοπούλες που εμφανίζουν ορατή γενειάδα να επιτρέπεται να πιάνονται. Οποιαδήποτε γαλοπούλα μπορεί να συγκομιστεί κατά τη διάρκεια του φθινοπωρινού κυνηγιού, που διαρκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου.

Αν και το κυνήγι γαλοπούλας περιορίζεται σε συγκεκριμένο αριθμό Περιοχών Κυνηγιού Θηρών, σημεία για να δείτε μπορείτε να βρείτε στα νότια και δυτικά της επαρχίας. Αυτά περιλαμβάνουν το GHA 28 γύρω από το Souris, το GHA 22 και το 28 γύρω από το Brandon και το GMA 30 κοντά στο Spruce Woods Provincial Park. Φροντίστε πάντα να λαμβάνετε άδεια εάν κατευθύνεστε σε ιδιωτική ιδιοκτησία για κυνήγι. Αυτά τα GHA και άλλα μπορούν να βρεθούν λεπτομερώς στους χάρτες Hunting TOPO.

Στη Μανιτόμπα, απαιτείται έγκυρο πιστοποιητικό εκπαίδευσης κυνηγού της Μανιτόμπα για την αγορά άδειας κυνηγιού. Μόνιμοι νέοι ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών μπορούν να κυνηγούν νόμιμα χωρίς άδεια, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν αποδεικτικό της ηλικίας τους και διαθέτουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Κυνηγού. Και φυσικά, πρέπει να κυνηγούν υπό την επίβλεψη ενήλικα που έχει επίσης άδεια για το ίδιο είδος. Η επαρχία προσφέρει ένα σεμινάριο άγριας γαλοπούλας τόσο σε νέους όσο και σε κυνηγούς γαλοπούλας για πρώτη φορά. Είναι παράνομο να αγοράζετε ή να αποκτάτε περισσότερες από μία άδειες γαλοπούλας ταυτόχρονα για την ίδια κυνηγετική χρονιά.

Υπόδειξη: Δεν είναι ασφαλές να καταδιώκεις μια άγρια ​​γαλοπούλα, καθώς μπορεί να μπερδέψεις ότι η γαλοπούλα ενός άλλου κυνηγού ζητά ένα πουλί που μπορείς να το τσαντίσεις και το αντίστροφο.


Κυνήγι Τουρκίας Οντάριο

Το Οντάριο συνεχίζει να βλέπει τον πληθυσμό της γαλοπούλας να αυξάνεται εκθετικά στην επαρχία. Ενώ πολλά μπορούν να βρεθούν στο Νότιο Οντάριο, η γκάμα τους συνεχίζει να επεκτείνεται και μπορούν πλέον να βρίσκονται τόσο βόρεια όσο το Sault Ste. Marie, Sudbury και North Bay.

Η ανοιξιάτικη κυνηγετική περίοδος ξεκινά στα τέλη Απριλίου και διαρκεί μέχρι τα τέλη Μαΐου μόνο για τις γενειοφόρους γαλοπούλες, ενώ η φθινοπωρινή περίοδος ανοίγει στις 12 Οκτωβρίου και διαρκεί έως τις 24 Οκτωβρίου (οι ημερομηνίες ποικίλλουν ανά έτος). Όσοι κυνηγούν με τόξο μπορούν να απολαύσουν μια εκτεταμένη σεζόν, που καλύπτει ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο. Οι ημερομηνίες διαφέρουν από έτος σε έτος, γι‘ αυτό ελέγξτε ξανά τους κανονισμούς.

Η γεωγραφία του Νότιου Οντάριο είναι ιδανική για πληθυσμούς γαλοπούλας. πολλά ανοιχτά αγροκτήματα διάσπαρτα με την ασφάλεια των δέντρων και του δάσους. Οι κυνηγοί κοντά στο GTA μπορούν να κατευθυνθούν προς την περιοχή Brantford, σε μικρή απόσταση από την πόλη, ενώ όσοι στο Ανατολικό Οντάριο θα βρουν πολλά σημεία σε όλη την κοιλάδα της Οττάβα στις κομητείες Lanark και Renfrew. Πιο βόρεια ανοίγει όπου το Crown Land και οι τοποθεσίες είναι ατελείωτες. Αναζητήστε εκτάσεις στέμματος στους τοπικούς χάρτες μας δίπλα σε αγροτικές εκτάσεις και αναβαθμίστε τις δεξιότητές σας για την κλήση.

Οι κάτοικοι του Οντάριο που επιθυμούν να κυνηγήσουν άγρια ​​γαλοπούλα πρέπει να έχουν μια έγκυρη υπαίθρια κάρτα έκδοσης κυνηγιού με άδεια μικρού παιχνιδιού να αναγράφεται στη σύνοψή σας και μια ετικέτα άγριας γαλοπούλας. Οι νόμιμες ώρες για το κυνήγι γαλοπούλας είναι ½ ώρα πριν την ανατολή του ηλίου και ½ ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για τις άγριες γαλοπούλες του νότιου Οντάριο.

Χάρτης Ευγενική προσφορά του Χάρτης Ιστού Χαρτών BRMB

Υπόδειξη: Βεβαιωθείτε ότι ένα δόλωμα ή μια συγκομισμένη γαλοπούλα είναι πλήρως κρυμμένα σε ένα καμουφλαρισμένο γιλέκο ή κυνηγό πορτοκαλιού.


Κυνήγι Τουρκίας Κεμπέκ

Το κυνήγι άγριας γαλοπούλας στο Κεμπέκ μοιάζει πολύ με άλλες επαρχίες του Καναδά με το κυνήγι την εποχή που επιτρέπεται από μισή ώρα πριν την ανατολή του ηλίου μέχρι το μεσημέρι χρησιμοποιώντας τόξο και κυνηγετικό όπλο. Ανάλογα με τη ζώνη κυνηγιού, υπάρχουν 12 ή 25 ανοιξιάτικες εποχές μισής ημέρας με όρια σακουλών 1 ή 2 γενειοφόρου γαλοπούλας ανάλογα με τη ζώνη. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μόνο οι ζώνες κυνηγιού 4, 5, 6, 7, 8 και 10 είναι ανοιχτές για 7 μισές μέρες με επιτρεπόμενη μόνο 1 γενειοφόρο ή χωρίς γενειάδα γαλοπούλα.

Όπως και άλλες περιοχές της χώρας, οι γαλοπούλες βρίσκονται στο νότιο τμήμα της επαρχίας, κατά μήκος της νότιας όχθης του Αγίου Λαυρεντίου, μέσω των Ανατολικών Δήμων και ανατολικά ως το Mont-Joli, καθώς και εκτείνονται βόρεια από το Μόντρεαλ και το Τρουά -Ριβιέρ. Η επαρχία διαθέτει καταφύγια άγριας ζωής και ZEC (ελεγχόμενες περιοχές κυνηγιού), με προνομιακές τοποθεσίες όπως τα καταφύγια άγριας ζωής Saint-Maurice, Mastigouche και Rouge-Matawin και σε όλες τις περιοχές Gatineau και Laurentian.

Για να αποκτήσουν άδεια κυνηγιού άγριας γαλοπούλας, όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού κυνηγού και αποδεικτικό (βεβαίωση) ότι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα κυνηγιού άγριας γαλοπούλας, ενώ οι μη κάτοικοι πρέπει να επιδείξουν αποδεικτικά ή βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων κυνηγιού γαλοπούλας. Ένας νεαρός μπορεί να κυνηγήσει με έναν ενήλικα που διαθέτει άδεια άγριας γαλοπούλας και φέρει το πιστοποιητικό του μαζί του ανά πάσα στιγμή. Εάν ο νεαρός σκοτώσει μια γαλοπούλα, πρέπει να προστεθεί στην άδεια του ενήλικα και να εγγραφεί με το όνομά του.

Δεδομένης της οξυδερκούς όρασης του λατομείου τους, οι κυνηγοί γαλοπούλας στο Κεμπέκ δεν χρειάζεται να φορούν πορτοκαλί blaze ενώ κυνηγούν. Ωστόσο, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν σκύλο για ανάκτηση και, καθώς οι γαλοπούλες δεν ορίζονται ως μικρά θηράματα, ισχύουν νόμοι σχετικά με τη σκοποβολή από δημόσιους δρόμους.

Μάθετε περισσότερα για το κυνήγι της γαλοπούλας στο Κεμπέκ εδώ.


Έχετε κάποια αγαπημένη τοποθεσία για κυνήγι γαλοπούλας; Ενημέρωσέ μας! Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους νέους μας Χάρτες Hunting TOPO για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την επόμενη κυνηγετική σας περιπέτεια. Αναζητάτε λεπτομερείς χάρτες GPS για να εντοπίσετε αυτό το hot spot; Ρίξτε μια ματιά στους Χάρτες GPS Backroad Δυτικού Καναδά και Ανατολικού Καναδά. Αυτοί οι χάρτες παρουσιάζουν ιδιωτικές ή Crown χερσαίες εκτάσεις, WMU/WMZ/GHA/Hunting Zone και πολλά άλλα!