Κλεμμένες γάτες κατοικίδιων ανακαλύφθηκαν ανάμεσα σε περίπου 150 που πωλήθηκαν στο εμπόριο κρέατος της Κίνας · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Κλεμμένες γάτες κατοικίδιων ανακαλύφθηκαν ανάμεσα σε περίπου 150 που πωλήθηκαν στο εμπόριο κρέατος της Κίνας · Ένας ανθρώπινος κόσμος

September 1, 2022 0 Von admin

Δύο κάτοικοι της περιοχής αναγνώρισαν τα κλεμμένα κατοικίδιά τους ανάμεσα στις σχεδόν 150 γάτες που είχαν δολωθεί και παγιδευτεί από μέλη συμμοριών χρησιμοποιώντας άγρια ​​σπουργίτια. Vshine

Κινέζοι ακτιβιστές που πολεμούν την εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας δείτε μερικά πολύ φρικτά αξιοθέατα στη δουλειά τους, και αυτό δεν ισχύει λιγότερο για μια πρόσφατη διάσωση 150 γατών που παρασύρθηκαν και παγιδεύτηκαν από κλέφτες που χρησιμοποιούσαν τα άγρια ​​σπουργίτια ως δόλωμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία -η οποία συνέλαβε μέλη μιας συμμορίας στην πόλη Τζινάν, στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας- οι κλέφτες γάτας έπιασαν περίεργα τοπικά κατοικίδια και γάτες της κοινότητας τοποθετώντας τα σπουργίτια που χτυπούσαν και κελαηδούν μέσα σε μια συρμάτινη τσάντα μέσα σε μια παγίδα με τηλεχειρισμό. Χάρη σε μια πληροφορία από ακτιβιστές, η αστυνομία βρήκε 31 σπουργίτια—απροστατευόμενα είδηστην Κίνα — στο σημείο, μαζί με επτά κλουβιά γεμάτα με 148 γάτες. (Δύο γατάκια γεννήθηκαν μετά τη διάσωση.)

Είναι πάντα ευχάριστο όταν χαμένες γάτες μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους — και σε αυτή την περίπτωση, είναι θαύμα. Δύο κάτοικοι της Τζινάν αναγνώρισαν τα κλεμμένα κατοικίδιά τους ανάμεσα στις γάτες που είχαν εγκλωβιστεί, σύμφωνα με την κινεζική ομάδα προστασίας ζώων και συνεργάτη της Humane Society International, Vshine, η οποία συντονίζει τη στέγαση και τη φροντίδα των διασωθέντων γατών μετά τη διάσωση.

Μεγάλο μέρος του εμπορίου κρέατος γάτας και σκύλου βασίζεται σε παράνομες δραστηριότητες όπως κλοπές, παράνομες σφαγές και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μεταφοράς ζώων και καραντίνας. Vshine

Ακριβώς όπως τα σκυλιά, οι γάτες υποφέρουν τρομερά στο εμπόριο κρέατος στην Κίνα. Υπολογίζεται ότι τέσσερα εκατομμύρια γάτες σκοτώνονται κάθε χρόνο για αυτό το βάναυσο εμπόριο. Όταν ανακαλύφθηκαν αυτές οι γάτες, ήταν υπερθερμασμένες, εξαντλημένες και φώναζαν από τα κλουβιά τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Κίνα δεν τρώνε κρέας γάτας ή σκύλου και υπάρχει αυξανόμενη αντίθεση στο εμπόριο κρέατος γάτας και σκύλου στη χώρα, ειδικά καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την καλή διαβίωση των ζώων. Εάν δεν είχε παρέμβει η αστυνομία, αυτές οι 150 γάτες πιθανότατα θα είχαν οδηγηθεί για εκατοντάδες μίλια σε όλη την Κίνα για να σκοτωθούν σε αγορές και σφαγεία στις δύο επαρχίες της νοτιοδυτικής Κίνας όπου τρώγεται κρέας γάτας.

Η Κίνα δεν έχει εθνικούς νόμους για την προστασία των ζώων βάσει των οποίων να διώκεται η συμμορία για σκληρότητα στις γάτες, αλλά ο κινεζικός νόμος που απαγορεύει την κατοχή προστατευόμενων σπουργιτιών κατέστησε δυνατή τη σύλληψη των μελών της συμμορίας. Και επειδή τουλάχιστον δύο από τις γάτες επιβεβαιώθηκαν από τους κατοίκους ως κλεμμένα κατοικίδια, οι κλέφτες θα μπορούσαν επίσης να κατηγορηθούν για παραβίαση της νομοθεσίας περί κλοπής ιδιοκτησίας. Μεγάλο μέρος του εμπορίου κρέατος γάτας και σκύλου βασίζεται σε παράνομη δραστηριότητα όπως η κλοπή, επομένως είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε το καλό έργο της αστυνομίας όπως αυτές στο Jinan όταν καταπολεμούν την παράνομη δραστηριότητα που επιτρέπει τη συνέχιση του εμπορίου.

Αυτές οι γάτες λαμβάνουν επί του παρόντος κτηνιατρική φροντίδα και αναρρώνουν σε τοπικά καταφύγια. Τις επόμενες ημέρες, τα καταφύγια θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν περισσότερους ιδιοκτήτες που μπορεί να τους έκλεψαν τις γάτες. Με κάθε τύχη, περισσότερες γάτες θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Τα 29 επιζώντα σπουργίτια έχουν ήδη απελευθερωθεί πίσω στη φύση. Και ο αγώνας για τον τερματισμό του εμπορίου κρέατος γάτας και σκύλου συνεχίζεται. Ενθαρρυμένοι από αυτή την επιτυχημένη διάσωση, ακτιβιστές στην επαρχία Jiangxi της Νοτιοανατολικής Κίνας βοήθησαν την τοπική αστυνομία να αναχαιτίσει ένα φορτηγό στις 28 Αυγούστου. Περίπου 1.900 κλεμμένες γάτες διασώθηκαν. Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά για να βοηθήσετε.

Ακολουθήστε την Kitty Block στο Twitter@HSUSKittyBlock.