Διατηρήστε τη Γη άγρια ​​με αυτές τις απλές συμβουλές και κόλπα ➤ Backroad Mapbooks

Διατηρήστε τη Γη άγρια ​​με αυτές τις απλές συμβουλές και κόλπα ➤ Backroad Mapbooks

Januar 26, 2023 0 Von admin

Είτε πηγαίνετε σε ένα ταξίδι κάμπινγκ, είτε σε ένα ταξίδι πεζοπορίας στη χώρα ή σε συνδυασμό των δύο, το πρώτο βήμα στη διαδικασία προγραμματισμού σας θα πρέπει να είναι η παραλαβή ενός αντιγράφου ενός από τους Βιβλίους χαρτών Backroad ή η λήψη της εφαρμογής BRMB στο smartphone σας. Μόλις το κάνετε αυτό, το δεύτερο βήμα είναι να μαζέψετε τα απαραίτητα και ταυτόχρονα να σχεδιάσετε πώς να διατηρήσετε τη γη υγιή και να ελαχιστοποιήσετε τα ίχνη σας στο σημείο του κάμπινγκ ή στο μονοπάτι πεζοπορίας. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να συνεισφέρετε στην υγεία του πλανήτη και παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές βασικές προτάσεις για το επόμενο ταξίδι σας για κατασκήνωση ή πεζοπορία.


Σχεδιάστε εκ των προτέρων, προετοιμαστείτε και παραμείνετε στο μονοπάτι

Ενώ σχεδιάζετε την επόμενη περιπέτειά σας και σκέφτεστε πού να κατασκηνώσετε ή να κάνετε πεζοπορία στη διαδρομή, φροντίστε επίσης να σχεδιάσετε τον εξοπλισμό που απαιτείται για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά στη γη. Η γνώση του καιρού, του εδάφους, των κανονισμών, της ταχύτητας ομαδικής πεζοπορίας και των απαγορεύσεων πυρκαγιάς πριν από το ταξίδι σημαίνει ότι οι εξερευνητές είναι προετοιμασμένοι για όλα τα απρόβλεπτα.

Είναι επίσης σημαντικό να σέβεστε τις μικρές κοινότητες που περιβάλλουν το κάμπινγκ ή το σημείο πεζοπορίας της επιλογής σας. Λάβετε υπόψη ότι οι μικρές κοινότητες έχουν συχνά περιορισμένους πόρους, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε στο μονοπάτι και να αποφύγετε την περιττή διάσωση και ιατρική φροντίδα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα GPS με χάρτες Backroad Mapbooks ή την εφαρμογή BRMB για να παρακολουθείτε τη διαδρομή σας. Η παραμονή στο μονοπάτι βοηθά επίσης στην προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και ενδιαιτημάτων – όταν δεν υπάρχει μονοπάτι, προσπαθήστε να ταξιδέψετε σε βράχο, άμμο, χαλίκι, πάγο ή χιόνι και αποφύγετε να επισημάνετε ή να σημάνετε τυχόν μονοπάτια στο δρόμο σας.

Τα τετρακίνητα οχήματα, τα ATV και οι μοτοσικλέτες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι ταξιδεύουν μόνο σε ανοιχτούς χώρους, ταξιδεύουν ευθεία πάνω και κάτω από λόφους και περνούν (όχι γύρω από) εμπόδια. Σταματήστε συχνά και ανιχνεύστε μπροστά για να αποφύγετε ζημιές στα μονοπάτια και χρησιμοποιήστε πάντα ένα λουρί δέντρου για να προστατεύσετε τη βλάστηση όταν κάνετε βαρούλκο.


Προγραμματισμός Γευμάτων

Τα γεύματα σε ένα δοχείο, τα αφυδατωμένα γεύματα και τα ελαφριά σνακ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο συσκευασίας και προετοιμασίας και να μειώσετε την ποσότητα των σκουπιδιών που θα πρέπει να μαζέψετε. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της εξάρτησης από τις φωτιές για το μαγείρεμα. Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε φωτιά, κρατήστε τη μικρή και λάβετε υπόψη τη ζημιά στο έδαφος ή στους βράχους που έχει βάλει η φωτιά. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε προηγουμένως χρησιμοποιημένες και μόνιμες εστίες ή φέρτε μαζί μια σόμπα προπανίου.

Όταν πλένετε τα πιάτα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε βιοδιασπώμενο σαπούνι μόνο καθώς το κανονικό σαπούνι θα βλάψει το περιβάλλον και θα μολύνει το νερό. Προϊόντα όπως το Campsuds απαιτούν μόνο μερικές σταγόνες για όλες τις εργασίες καθαρισμού, αλλά φροντίστε να πλένετε τα πιάτα σας τουλάχιστον 60 μέτρα (200 πόδια) από οποιαδήποτε λίμνη, ποτάμι ή ρέμα. Σε λίγο, μια μικρή ποσότητα απολυμαντικού χεριών λειτουργεί ακόμη και στον καθαρισμό των πιάτων και των μαχαιροπίρουνων.


Προσωπική υγιεινή

Εάν κάνετε κάμπινγκ κάπου στην εξοχή ή χωρίς εγκαταστάσεις ντους, υπάρχουν μερικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε καθαροί. Εάν υπάρχει μια λίμνη κοντά, αυτή είναι μια αναζωογονητική επιλογή. Χρησιμοποιήστε ένα LOOFAH, το οποίο είναι ένα φυσικό φυτικό προϊόν που έρχεται συχνά ως σφουγγάρι ή γάντι χειρός – αλλά φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε κανένα προϊόν σαπουνιού στη λίμνη! Μια άλλη επιλογή είναι το Simple Shower ή Road Shower, τα οποία είναι φορητά συστήματα ντους που μπορούν να τοποθετηθούν στο όχημά σας. Φυσικά, σε ένα τσίμπημα, τα μωρομάντηλα λειτουργούν επίσης! Θυμηθείτε, ακόμη και η χρήση βιοδιασπώμενου σαπουνιού πρέπει να απέχει τουλάχιστον 60 μέτρα (200 πόδια) από οποιαδήποτε λίμνη, ποτάμι ή ρέμα.

Όταν κάνετε κάμπινγκ ή πεζοπορία στην ύπαιθρο ή μένετε σε πιο ρουστίκ κάμπινγκ, υπάρχει η πιθανότητα να πρέπει να κατασκηνώσετε χωρίς να έχετε πρόσβαση σε εγκαταστάσεις εξοχικής κατοικίας ή τουαλέτας. Είναι σημαντικό να απορρίπτετε σωστά τα δικά σας απορρίμματα και ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια φορητή σακούλα απορριμμάτων όπου μπορείτε να συσκευάζετε τα δικά σας απορρίμματα. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν μια φορητή τουαλέτα κομποστοποίησης ή έναν απλό κουβά και τσάντα. Όταν αυτό δεν είναι μια επιλογή, οι καθόδους είναι η πιο ευρέως αποδεκτή μέθοδος απόρριψης απορριμμάτων και θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 60 μέτρα (200 πόδια) από το νερό, τα μονοπάτια και την κατασκήνωση. Οι τρύπες πρέπει να έχουν βάθος 15-20 cm (6-8 ίντσες) και πλάτος 10-15 cm (4-6 ίντσες). Είναι χρήσιμο να φέρετε ένα μικρό φτυάρι κηπουρικής για να σκάψετε την τρύπα και φροντίστε να συσκευάσετε τυχόν άλλα απόβλητα όπως χαρτί υγείας, ταμπόν ή μαντηλάκια.

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά για να διατηρήσουμε την άγρια ​​φύση μας φυσική και καθαρή, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε την επόμενη περιπέτειά σας! Φροντίστε να παραλάβετε ένα αντίγραφο ενός από τα δικά μας Backroad Mapbooks, κατεβάστε τους χάρτες GPS μας ή ρίξτε μια ματιά στην εφαρμογή BRMB smartphone ή στον χάρτη Ιστού.