Έχετε την οικονομική δυνατότητα να φροντίζετε τους γονείς σας;

Έχετε την οικονομική δυνατότητα να φροντίζετε τους γονείς σας;

Januar 7, 2023 0 Von admin

Πολλά νεαρά ζευγάρια αντιμετωπίζουν την τρομακτική προοπτική για το πώς να αντέξουν οικονομικά τη φροντίδα των μικρών τους παιδιών. Σε πολλές περιπτώσεις, η φροντίδα των παιδιών είναι τόσο ακριβή που είναι πιο λογικό για έναν γονέα να μείνει σπίτι. Αυτή η απόφαση έχει βαθύ αντίκτυπο στα οικονομικά του ζευγαριού και στις μελλοντικές εργασιακές προοπτικές του γονέα που μένει στο σπίτι.

Αυτό που ακούμε πολύ λιγότερο συχνά είναι το άτομο που αντιμετωπίζει το ρόλο του φροντιστή για έναν ηλικιωμένο γονέα — ή τους γονείς.

Σύμφωνα με την Caregiver Action Network, πάνω από το 29% του πληθυσμού των ΗΠΑ φροντίζει χρόνια άρρωστα, άτομα με αναπηρία ή ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας. Οι γυναίκες αποτελούν ένα δυσανάλογο ποσοστό αυτών των φροντιστών, αναγκάζοντάς τις να λάβουν δύσκολες οικονομικές αποφάσεις καθώς έλκονται μεταξύ της οικογενειακής πίστης και των δικών τους οικονομικών αναγκών.

Ζητούνται φροντιστές

Η πρόοδος της ιατρικής έχει βοηθήσει τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να απολαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες προσδοκίες ζωής στον κόσμο. Επί του παρόντος, το μέσος Αμερικανός ζει έως την ηλικία των 78 ετών. Οι γυναίκες ζουν ακόμη περισσότερο, με μέσο όρο ζωής τα 81 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε την παρουσία των γονιών μας πολύ στην ενήλικη ζωή μας.

Δυστυχώς, ακόμη και όταν οι Αμερικανοί ζουν περισσότερο, το κόστος της περίθαλψης συνεχίζει να αυξάνεται. Εάν η μαμά σας χρειάζεται βοήθεια για το μαγείρεμα και τον καθαρισμό του σπιτιού της ή βοήθεια με δραστηριότητες καθημερινής ζωής (όπως ντύσιμο και μπάνιο), μπορεί να αντιμετωπίσει μηνιαίο λογαριασμό 3.994 $ για τις υπηρεσίες νοικοκυράς. Ακόμη και λίγες ώρες σε έναν παιδικό σταθμό ενηλίκων κάθε μέρα θα επιφέρουν στη μητέρα σας 1.517 $ το μήνα. Ένας οίκος ευγηρίας είναι ακόμη πιο ακριβός, με το μέσο εθνικό κόστος για ένα ημι-ιδιωτικό δωμάτιο να ανέρχεται στα 7.148 $ το μήνα, σύμφωνα με 2017 εκτιμήσεις Genworth!

Πολλοί ηλικιωμένοι δεν μπορούν να βασιστούν στις συντάξεις όπως έκαναν στο παρελθόν, και ιδιαίτερα οι γυναίκες λαμβάνουν συχνά ασήμαντους ελέγχους κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ηλικιωμένοι μετακομίζουν με τα ενήλικα παιδιά τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την εκτιμώμενη πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί επί του παρόντος ζει με Αλτσχάιμερ!

Τα ενήλικα παιδιά βρίσκονται πλέον αναγκασμένα σε ρόλο επιστάτη, ακόμη και όταν προσπαθούν να προχωρήσουν στην καριέρα τους και να φροντίσουν τα δικά τους παιδιά στο σπίτι.

Οι οικονομικές συνέπειες της φροντίδας

ο Caregiver Action Network υπολογίζει ότι οι φροντιστές παρέχουν δωρεάν περίθαλψη αξίας 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο. Ο μέσος φροντιστής είναι «μια 49χρονη γυναίκα που φροντίζει τη χήρα 69χρονη μητέρα της… Είναι παντρεμένη και απασχολούμενη». Σε αυτή την ηλικία, μια γυναίκα είναι στα κορυφαία χρόνια των κερδών της. Οι ανάγκες φροντίδας μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά της να αφιερώσει τις ώρες για να συμβαδίσει με τους νεότερους συναδέλφους της ή τους άνδρες συναδέλφους που δεν αντιμετωπίζουν ευθύνες φροντίδας.

Πολλές γυναίκες, αντιμέτωπες με την προοπτική να καλύψουν τεράστιους λογαριασμούς γηροκομείου, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν εντελώς το εργατικό δυναμικό για να γίνουν φροντιστές πλήρους απασχόλησης σε ηλικιωμένους γονείς. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα χάνει τα χρόνια του υψηλότερου εισοδήματός της. Όχι μόνο αυτό θα επηρεάσει την τρέχουσα ποιότητα ζωής της, αλλά θα μειώσει δραματικά την ικανότητά της να αποταμιεύει για τη συνταξιοδότηση. Επειδή η κοινωνική ασφάλιση υπολογίζεται με βάση τα έτη με τα υψηλότερα κέρδη ενός ατόμου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες και σε μελλοντικούς ελέγχους Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μια γυναίκα που εγκαταλείπει το εργατικό δυναμικό, έστω και για λίγα χρόνια για να φροντίσει έναν άρρωστο γονέα ή συγγενή, θα μπορούσε να δυσκολευτεί εξαιρετικά να ξαναπροσληφθεί. Οι δεξιότητές της μπορεί να έχουν υποβαθμιστεί ή μπορεί να διαπιστώσει ότι πολλές εταιρείες διστάζουν να προσλάβουν έναν ηλικιωμένο εργαζόμενο που πλησιάζει στη συνταξιοδότηση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το να αφήσετε το εργατικό δυναμικό να φροντίσει τον γονέα σας είναι μια κακή επιλογή. Μόνο που αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που δεν έχει λάβει σχεδόν αρκετή κάλυψη. Μια τέτοια απόφαση πρέπει να πάρει κάθε οικογένεια για τον εαυτό της, σταθμίζοντας προσεκτικά όλες τις επιλογές και προσδιορίζοντας τι είναι σωστό για τις περιστάσεις σας.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποφύγετε εντελώς αυτό το σενάριο είναι να ενθαρρύνετε τους γονείς σας να συναντηθούν με έναν δικηγόρο σχετικά με τον προγραμματισμό περιουσίας ή έναν ηλικιωμένο δικηγόρο που μπορεί να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για μελλοντικές ανάγκες φροντίδας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αγορά ασφάλισης μακροχρόνιας περίθαλψης, η οποία μπορεί να καλύψει εν μέρει ή πλήρως τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης στο σπίτι ή στο σπίτι. Ένας ηλικιωμένος δικηγόρος μπορεί επίσης να βοηθήσει τους γονείς σας να τοποθετήσουν την περιουσία τους έτσι ώστε να μπορούν τελικά να πληρούν τις προϋποθέσεις για το Medicaid όταν απαιτείται φροντίδα στο σπίτι.

Είναι καιρός να αρχίσουμε να συζητάμε τα δεινά των ενηλίκων παιδιών που αντιμετωπίζουν με έναν γονέα που χρειάζεται φροντίδα. Πείτε μας την ιστορία σας στη σελίδα μας στο Facebook.

Συνέχισε να διαβάζεις